Zo kun je samen genieten van riviervakanties

Op reis gaan is altijd intenser en leuker als je het samen doet: met je gezin, een bende vrienden, grootouders met hun kleinkinderen, geen wonder ook. Nobelprijswinnaar van de Vrede Albert Schweitzer zei het immers al: “geluk is het enige wat verdubbelt als je het deelt”.

Iedereen droomt ervan en doet het

Na twee jaar pandemie is er geen enkele groep die er niet van droomt om elkaar weer op te zoeken en er samen op uit te trekken:

Kortom: zowel voor families als vrienden die zo’n beetje overal verspreid wonen is samen op vakantie gaan synoniem voor dubbele pret. Ja, maar, hoe doe je dat als je geen grote woning hebt om al die mensen te slapen te leggen?
Maak je geen zorgen: met Le Boat kan iedereen ‘ongekende oorden’ gaan verkennen aan het roer van zijn eigen boot, en dat ook zonder vaarbewijs. Een ongelooflijke ervaring die de banden tussen de crewleden alleen maar zal aanhalen. Gun jezelf een magische vakantie met deze tips van Le Boat.

 

 

Kies een geschikt drijvend huis

Wie in groep reist, moet als een groep denken. Je boot moet groot genoeg zijn voor alle opvarenden.
Maar geen zorgen, wij hebben voor iedereen een passende boot: Le Boat heeft speciale boten voor grote groepen (voor 6 of 12 mensen) met 4 comfortniveaus. Er is genoeg uitrusting aan boord om volop te genieten zonder je opgesloten te voelen (bv. 2 tot 5 badkamers, afhankelijk van het bootmodel).

Ook de mogelijke bestemmingen zijn geschikt voor alle generaties: er is overal voor iedereen wel iets te doen en te zien, waar je interesses ook liggen (zonnebaden aan het strand, op verkenning op het platteland, lekker eten en wijn proeven, sporten of het historische erfgoed gaan ontdekken). En wat nog meer is: je mag ook je huisdier meebrengen aan boord. Per slot van rekening hoort je dier ook bij je gezin. En daarnaast stel je gewoon zelf je aanbod samen, met extra fietsen, wifi of zelfs een barbecue.

 

 

Neem de juiste bagage mee op reis

Wie met kinderen op vaarvakantie vertrekt, moet aan een aantal basisbenodigdheden denken:
ook zeker geen zonnehoedje, zonnebrandcrème en zonnebril!); een verrekijker om naar de dieren op de oever te kijken.

  • gezelschapsspelletjes voor de hele familie, heerlijk voor gezellige avonden vol pret
  • kleurboeken voor de allerkleinsten
  • leesboeken voor ‘s avonds of tijdens het zonnebaden

Leg zeker ook hier en daar eens aan om lekker te gaan zwemmen en de kinderen zich te laten uitleven.
Jong en oud gaan graag op ontdekking langs de vele culturele, sportieve en natuurlijke trekpleisters langs de waterwegen. Enkele uren pret in een hoogteparcours, een park, een kasteel of een museum stilt ieders nieuwsgierigheid, smeedt banden en creëert onvergetelijke herinneringen.

Laat je dagelijkse kopzorgen thuis en geniet

Wie kapitein is van zijn eigen boot, gaat en staat (of in dit geval: vaart) waar hij wil. Je kiest zelf waar en wanneer je aanlegt. Niets moet en alles kan. Maar wie in groep reist, beslist samen natuurlijk: stel voor het vertrek duidelijke regels op voor de kinderen. Zo vermijd je spanningen en geniet iedereen van een onbezorgde vaarvakantie. Daarna doet iedereen zijn eigen zin. Wie graag alles tot in de puntjes organiseert, kan de reis al op voorhand plannen, en ware avonturiers plukken gewoon de dag. Maar uiteindelijk kan iedereen aan boord volop genieten van de zon en la dolce vita. Heerlijk om de batterijen weer helemaal op te laden.

 

 

 

 

 

Comments are closed.