Limburg populairste Nederlandse bestemming voor de meivakantie

Nederlanders boeken minder vaak last minute in de meivakantie en vertoeven vooral in Limburg. Dit blijkt uit data van BungalowSpecials.

Het boekingsplatform biedt in ruim 900 vakantieparken vakantieverblijven aan. Zij analyseerde verschillende data van zowel de afgelopen jaren als vóór de coronacrisis en kwamen tot een aantal interessante conclusies.

Last minutes minder populair

In 2021 was de bezetting van Nederlandse vakantieparken erg hoog, wat logisch is gezien de vele lockdowns. Daarom keek BungalowSpecials ook naar de tijd vóór de coronacrisis. Momenteel ligt de bezetting zo’n 5% boven het gemiddelde in de meivakantie van 2019. Daartegenover staat dat er minder last minutes geboekt worden dan voor de crisis, een daling van 4%. Onder last minute vallen vakanties geboekt binnen 7 dagen voor vertrek.

 

Lees ook dit artikel: Fietsen langs de Indre

 

Ook naar bestemmingen heeft BungalowSpecials gekeken. Bij de boekingen vanaf 1 april wordt vooral gekozen voor Limburg; 17,5% van de geboekte accommodaties liggen in deze provincies. Ook Gelderland (16%) en Overijssel (10,7) scoren deze meivakantie goed.

 

 

Dat mensen na de lange coronacrisis toe zijn aan een vakantie zonder beperkingen blijkt ook uit deze data weer. Het gemiddelde orderbedrag in 2022 ligt namelijk 23% hoger dan voor de crisis in 2019. Een flinke stijging die doet vermoeden dat we tegenwoordig meer geld over hebben voor ons vakanties.

 

 

 

 

 

Comments are closed.