Van 7 tot 17 juli neemt comedy Amsterdam over

Heb je zin in een onvergetelijke tijd door dat herkenbare gevoel in je buik van kaakpijn en tranen in je ogen van het lachen? Dan ben je deze zomer op de juiste plek tijdens de tweede editie van het Boom Chicago Comedy Festival (BCCF) in Amsterdam. Ontdek de eerste namen van de line-up, en bereid je voor op een zomer vol inspirerende optredens, creatieve ontmoetingen, en heel veel goede comedy.

We kunnen niet wachten

Stacey Smith (castlid van Boom Chicago en artistiek directeur van BCCF): ” Ik kan niet wáchten totdat we weer van start kunnen met het festival. Het afgelopen jaar hebben we genoten van een diversiteit aan stijlen met veel improvisatie en stand-up comedy in ons prachtige theater aan de Rozengracht. We hadden de Emmy-genomineerde schrijfster Shantira Jackson die op onze podia speelde en onze beroemde alumni zoals Jordan Peele, Kay Cannon en Seth Meyers in hilarische, live-stream events. Het programma van dit jaar zal opnieuw het beste van het beste in comedy laten zien. We verwelkomen bekende gezichten en nieuwe talenten, met een grote variatie in shows en activiteiten. Als je ook maar een béétje gevoel voor humor hebt, vind je bij dit festival iets om te lachen.”

 

 

Een mix van Nederlandse en Engelstalige programmering combineert de top van zowel nationaal als internationaal comedy talent. Het festival brengt alle vormen van comedy samen: van improvisatie en stand-up tot klassiek cabaret en vernieuwend variété; BCCF heeft voor ieder wat wils. Niet alleen tijdens de shows, maar ook met workshops waar je je eigen komische kant ontdekt en ontwikkeld. Tijdens het festival wordt de foyer van Boom Chicago omgetoverd tot een zomerse hotspot, waar je kunt genieten van een drankje met vrienden en andere comedyfans. Ontdek de eerste namen van de line-up, meer performers en gasten worden de komende weken bekendgemaakt.

Fuad Hassen Live (solo-show / NL)

Een pure stand-up show is wat je kunt verwachten van Fuad Hassen – een meester in het uitspelen van situaties, imitaties, en improvisaties met zijn publiek. Fuad is geweldig in het opblazen en uitspelen van bijzondere situaties en zijn onverwachte reacties op zijn hersenspinsels die dan naar boven komen drijven zijn onvergetelijk. In 2013 bereikte hij de finale van het Nederlandse comedyfestival Cameretten en was sindsdien te zien in Nederlandse tv-programma’s als ‘Rare Jongens’ en ‘Is er een dokter in de zaal’.

Fern Brady – Autistic Bikini Queen tour (EN)

Op haar typische, eerlijke en authentieke manier deinst Fern er niet van terug voor haar mening uit te komen. Met haar nieuwste, zinderend grappige en minstens zo brutale show, maakt ze alle grote thema’s bespreekbaar. Als een van de bekendste Schotse comedians is haar gevoel voor humor ‘surrealistisch’ en ‘hilarisch kritisch’, zoals The Guardian onlangs schreef. Een typische Fern grap, om je alvast even warm te maken voor dit talent: ​​“I love my boyfriend, but some nights I’ll be stroking his sleepy face and think: ‘What if my thumbs just slipped into his eyeballs?’”

Op Sterk Water & Arjen Lubach (NL)

De comedy van Op Sterk Water is ongeëvenaard en zorgt avond na avond voor unieke en niet te missen optredens. De eerste winnaar van Boom Chicago’s jaarlijkse “Best of the Fest” award gesponsord door Bud, speelde afgelopen zomer met Arjen Lubach die het dak eraf blies. Deze zomer bundelt Lubach opnieuw zijn krachten met Op Sterk Water, speciaal voor het festival. Verwacht briljante grappen en muzikale hoogstandjes die ter plekke worden bedacht door de Nederlandse eindbazen van de improcomedy. Wees erbij, want dit maak je maar één keer mee!

 

 

Verder vind je op het festival The Cunnilingus Show presents: Snatch Game (EN), een mix van drag, ongelooflijke stand-up en spelletjes. Het online platform De Pin (NL), het zusje van mediaplatform De Speld, presenteert een inspirerende workshop satire schrijven met Janneke Rinzema, die je alle ins en outs van de schrijfstijl bijbrengt. Daarnaast kun je Boom Chicago castlid Matt Castellvi (EN), die onlangs nog het voorprogramma verzorgde van Iliza Schlesinger in Carré, opnieuw op het festivalpodium verwachten met zijn hilarische ex-pat humor.

Extra leuk: de Boom Chicago podia zullen dit jaar nog twee avonden extra bruisen tijdens het festival, wat extra plezier en komedie betekent!

Boom Chicago Comedy Festival 2022 – 7 tot 17 juli – Boom Chicago, Rozengracht 117, Amsterdam, Nederland.

 

 

 

 

 

Comments are closed.