Wizz Air ondersteunt Oekraïense vluchtelingen met gratis vluchten

De Europese lagekostenmaatschappij Wizz Air wil Oekraïense vluchtelingen helpen door hen 100.000 gratis stoelen* aan te bieden op vluchten die in maart vertrekken vanuit buurlanden van Oekraïne (Polen, Slowakije, Hongarije en Roemenië). Op die manier kunnen ze een veilige bestemming bereiken, waar dat ook moge zijn. Wizz Air heeft zelfs al grotere vliegtuigen en extra vluchten van de buurlanden van Oekraïne naar andere Europese landen ingepland.

Bestemmingen voor vluchtelingen

Wizz Air vliegt o.a. vanuit Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Iasi, Suceava, Timisoara, Warschau en Wenen naar Charleroi. De maatschappij heeft ook vluchten van o.a. Boedapest, Boekarest, Cluj-Napoca, Debrecen, Gdansk, Iasi, Katowice, Krakau, Lublin, Poznan, Rzeszów, Warschau en Wroclaw naar Eindhoven.

 

 

Oekraïense vluchtelingen die een vlucht wensen te boeken, dienen naar de site te surfen. De passagiers moeten hun paspoort- of identiteitskaartnummer vermelden op het moment van de boeking. Ze moeten ook hun Oekraïens paspoort of identiteitskaart tonen bij de check-in.

 

 

Reizigers worden aangemoedigd om steeds de website te bezoeken. Er zijn namelijk misschien nog lagere tarieven beschikbaar. Wizz Air wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Oekraïense vluchtelingen toegang hebben tot betaalbare vluchten, ongeacht waar ze zich bevinden.

Bovendien houdt de luchtvaartmaatschappij er rekening mee dat veel vluchtelingen reeds verder zijn gereisd en mogelijks op andere locaties gestrand zijn. Daarom biedt WIZZ een reddingstarief van 29,99 EUR** op alle andere vluchten (excl. de Verenigde Arabische Emiraten, IJsland en de Canarische Eilanden), en een rescue-tarief van 69,99 EUR** op alle vluchten naar de V.A.E., IJsland en de Canarische Eilanden. De 100.000 gratis stoelen en de reddingstarieven zijn beschikbaar voor reizen in maart.

József Váradi, CEO van Wizz Air, zei: “Onze gedachten zijn bij het Oekraïense volk tijdens deze crisis. We doen er alles aan om zoveel mogelijk vluchtelingen naar een veilige plek te brengen. Daarom bieden we 100.000 gratis stoelen vanuit de buurlanden en tevens speciale rescue-tarieven op alle andere vluchten. Heel wat van onze medewerkers nemen deel aan humanitaire acties op het terrein. Ook als bedrijf willen we onze verantwoordelijk opnemen. Daarom bieden wij de Oekraïense vluchtelingen graag een veilige en comfortabele reis aan.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.