Klassieke toppers blijven populair als vakantiebestemming

Uit een analyse van het boekingsgedrag van 15.000 klanten van Baja Bikes in de maand februari, blijkt dat Nederlandse vakantiegangers al volop aan het boeken zijn voor de klassieke vakantiebestemmingen. Toch zijn er ook verrassingen.

Dichterbij huis

Wat opvalt, is dat met name New York, Marrakech en Kopenhagen in 2022 nog achterblijven. Volgens Amanda Schellius, product manager van Baja Bikes is dit te verwachten: “Mensen zoeken het nog in Europa en dichter bij huis op dit moment. Zo zien we dat Nederlandse bestemmingen met stip verschijnen in de top 25.”

 

 

Dit blijkt ook uit de data, want naast Parijs en Málaga zijn Utrecht en Rotterdam opvallende stijgers ten opzichte van 2019. Het niveau van reserveringen is nog niet op dat van 2019, maar CEO Rigtmar Brandenburg ziet een duidelijke stijging. “Eergister boekten meer dan 1500 personen op één dag. Dat zijn
hoopgevende cijfers.”

 

 

De coronacrisis zorgde ook bij Baja Bikes voor een vrijwel volledige stilstand van de business. Na de schok te verwerken, richtte Baja Bikes haar kracht op het versterken van haar marktpositie als dé partij waar je naartoe gaat voor fietsen tijdens je vakantie. Het aanbod werd uitgebreid van de bekende fietstours en fietshuur met nieuwe (e-)mtb tours in de bergen en meerdaagse fietsvakanties.

 

 

 

 

 

Comments are closed.