De Algarve is de perfecte bestemming voor sportliefhebbers

Sportliefhebbers kunnen dit jaar hun hart ophalen in de Algarve, want de Portugese regio heeft een overvolle sportkalender. Het sportjaar wordt afgetrapt met de Vilamoura Atlantic Tour, Volta ao Algarve, de Internationale Cross van Amendoeiras em Flor en de Algarve Bike Challenge. Ook later in het jaar lopen de sportieve emoties hoog op, met onder meer de MOTO Grand Prix, fietsen, wandelen, cross, superbike en zeilen. Mocht je nog geen excuus hebben om de Zuid-Portugese regio te bezoeken, dan heb je die nu gevonden.

Vilamoura Atlantic Tour 2022 – 26 januari tot 6 maart

Het hippisch centrum van Vilamoura zal van 26 januari tot 6 maart het podium zijn van de Vilamoura Atlantic Tour 2022. Op deze 10e editie van dit evenement zullen ruiters van over de hele wereld gedurende zes weken op deze fantastische locatie strijden om een totaal prijzengeld van €1,02 miljoen. Volgens Equisport verwacht het evenement dit jaar 1200 deelnemende paarden.

 

 

48ste Volta ao Algarve – 16 tot 20 februari

De aandacht van wereldwijde wielerfans gaat uit naar de volgende editie van de Volta ao Algarve, die beschouwd wordt als een van de beste van het UCI ProSeries circuit. In de Portugese wedstrijd zijn 174 renners ingeschreven die 25 ploegen vertegenwoordigen. De wielrenners zullen meer dan 790 kilometer afleggen, verdeeld over vijf etappes door enkele van de mooiste landschappen van de regio.

45e Internationale amandelbloesemcross – 27 februari

De indrukwekkende bloeiende amandelbomen die rond deze tijd de regio roze en wit kleuren, zijn nog een reden om de Algarve juist nu te bezoeken. Tijdens de Internationale cross van amandelbloemen, de ‘Internacional das Amendoeiras em flor’, wordt het romantische aanblik van het landschap gecombineerd met een van de meest iconische atletiekevenementen van het land. Het wordt georganiseerd door de Atletiekvereniging van de Algarve, is een van de oudste in Portugal in de cross-country specialiteit en vindt plaats op het circuit van Açoteias (Albufeira), dit jaar geïntegreerd in het World Athletics Cross Country Gold Level circuit, het enige evenement van deze specialiteit in Portugal.

9e Algarve Bike Challenge – 4 tot 6 maart

Drie dagen mountainbiken in 3 verschillende etappes die beginnen en eindigen in de stad Tavira. Dat is de essentie van de Algarve Bike Challenge, die dit jaar voor de 9e keer wordt georganiseerd. De wedstrijd vindt bijna geheel in de Algarve Barrocal plaats, waarbij deelnemers zich verplaatsen door heuvels en valleien en enkele beklimmingen doorstaan die beslissend zijn voor het eindklassement.

MOTO Grand Prix in Portimão – 22 tot 24 april

AIA Portimão is een internationaal geliefd circuit met maar liefst 15 bochten. Motorfans verheugen zich nu al op de komende Grand Prix in Portimão. Één van de grootste publiekstrekkers is de Portugese Miguel Oliveira. Hij debuteerde tien jaar geleden in de Moto3 en haalde in 2013 al zijn eerste poleposition tijdens de TT van Assen. Twee jaar later behaalde hij zijn eerste overwinning in de Grand Prix van Italië en was hiermee de eerste Portugees ooit die een Grand Prix won. Niet zo gek dus dat deze 26-jarige nationale held heel wat fans zal treffen op de tribunes.

9e wandelfestival van Ameixial – 23 tot 25 april

Dit festival biedt tientallen wandelingen en activiteiten om de fauna en flora in de parochie van Ameixial, in de gemeente Loulé, te observeren en te verklaren. In drie dagen komen de wandelaars in contact met de natuurlijke rijkdom van de Serra do Caldeirão en met de plaatselijke gebruiken. Ook kunnen zij deelnemen aan praktische acties voor natuurbehoud. Het wandelfestival van Ameixial heeft inmiddels nationale bekendheid verkregen en wordt beschouwd als een festival voor het hele gezin.

Superbike wereldkampioenschap – 7 tot 9 oktober

Het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão is opnieuw gastheer van de razendsnelle Superbike World Championship. Het kampioenschap wordt erkend om zijn extreme competitiviteit en voor het gebruik van motorfietsen gebouwd van commerciële modellen (geen prototypes). In de Algarve vindt één van de etappes van het wereldkampioenschap van deze modaliteit plaats.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Portugal

Je kunt meer handige Portugal tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Portugal plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Vilamoura Champions Tour 2022 – 7 oktober tot 14 november

Het hippisch centrum van Vilamoura is eerder dit jaar het podium van de Vilamoura Atlantic Tour 2022, van 7 oktober tot 14 november wordt hier de Vilamoura Champions Tour gehouden. Voor liefhebbers van de paardensport is dit een uniek evenement om bij te wonen.

 

 

Nautische evenementen in de Algarve

Op de lijst van bevestigde grote internationale evenementen staat onder meer het Europees Kampioenschap Raceboard, dat van 18 tot 23 februari in Vilamoura plaatsvindt. Ook vindt het 48e Internationale Carnaval Zeil Toernooi plaats van 26 tot 28 februari, het grootste lichte zeilevenement dat in Portugal wordt gehouden. Andere nautische evenementen zijn de GC32 Lagos Cup, met de snelle catamarans die van 22 tot 26 juni door Lagos varen en het GC32 Wereldkampioenschap, eveneens in Lagos (van 13 tot 17 juli).

Grote aantrekkingskracht door sportevenementen

“De aantrekkingskracht van grote sportevenementen genereert nieuwe redenen voor het bezoek aan de Algarve. Sporttoerisme is opgenomen in de matrix van het Strategisch Plan voor Toerisme in de Algarve om de economie van de regio ten goede te komen, om het toeristisch aanbod van de bestemming te diversifiëren en om de Algarve minder seizoensgebonden te maken. Competitiewedstrijden op hoog niveau in de Algarve zijn daarom bijzonder welkom, niet alleen vanwege het sportieve spektakel dat zij vertegenwoordigen, maar ook vanwege de internationale projectie van het merk Algarve”, aldus de voorzitter van Turismo do Algarve, João Fernandes.

 

 

 

 

 

Comments are closed.