5 redenen om op skivakantie te gaan naar Andorra

Ontdek de uitgestrekte skipistes, bevroren meren en prachtige poedersneeuw in Andorra. Vlieg deze winter rechtstreeks met KLM naar Toulouse. Door de dagelijkse bustransfer ben je binnen 2 uur en 15 minuten van Toulouse in Andorra. Benieuwd welke unieke ervaringen je echt niet mag missen tijdens een skivakantie naar Andorra? Lees snel verder.

Verschillende skigebieden voor alle niveaus

Andorra kent verschillende skigebieden met allemaal unieke eigenschappen. Het meest centraal gelegen skigebied van Andorra is Vallnord – Pal Arinsal, dit ligt op 6 kilometer afstand van de hoofdstad. Er zijn in totaal 47 verschillende pistes van verschillende niveaus. Dit maakt het gebied heel geschikt voor familie wintersportvakanties. Wil je liever iets meer ruimte voor jezelf? Voor uitgestrekte en eindeloze pistes ga je naar het skigebied Grandvalira. Dit is het grootste skigebied van de Pyreneeën en Zuid-Europa, met in totaal 138 pistes verspreid over 210 kilometer. Voor thrillseekers en wintersporters die van off-piste houden is het skigebied Ordino Arcalís een aanrader. Je vindt hier in totaal 30,5 kilometer aan piste.

2. Ontdek de bijzondere activiteiten

In Andorra vind je veel bijzondere avonturen die uniek zijn voor deze bestemming. Het skigebied Ordino Arcalis kent bijvoorbeeld eindeloze off-piste activiteiten, er worden dan ook regelmatig freeride-wedstrijden georganiseerd. Maar ook andere activiteiten zoals het maken van een hondensledetocht, dit wordt ook wel mushing genoemd, zijn typerend voor Andorra. In het skigebied Grandvalira kun je, terwijl je voort wordt getrokken door honden, genieten van de prachtige omgeving. De skigebieden hebben eindeloze kilometers aan sneeuwpret. Je kunt bijvoorbeeld ijsduiken, van de Magic Gliss-bergglijbaan gaan, tokkelen langs de 550 meter lange zipline of een sneeuwscooter huren.

 

 

3. Kom tot rust in Caldea

Naast sneeuwpret vind je in Andorra ook verschillende spa’s en wellnesscentra. Op 10 minuten afstand van Vallnord vind je Caldea. In dit kuuroord kom je helemaal tot rust in de warmte van thermale bronnen. Ook voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Caldea, de grootste spa in Zuid-Europa, is verspreid over 44.849 m2, verdeeld in vier ruimtes die voor iedere soort bezoeker de ideale ontspanning biedt. Zo vind je hier lagunes binnen en buiten, Indo-Romeinse baden en Turkse baden, maar je kunt ook genieten van een ontspannende massage en verschillende schoonheidsbehandelingen. Caldea kun je ook met het gezin bezoeken, er zijn namelijk speciale activiteiten voor kinderen.

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

4. Reis via Toulouse naar Andorra

Een andere reden om te gaan wintersporten in Toulouse en Andorra is de goede bereikbaarheid vanaf Schiphol. KLM vliegt deze winter dagelijks meerdere keren per dag rechtstreeks naar Toulouse Airport. Dit is de snelste en de meest comfortabele manier om hier te komen. Raadpleeg de website van KLM voor het meest actuele vluchtschema. Vanaf de luchthaven van Toulouse (aankomsthal B) vertrekt er een rechtstreekse bus naar het centrale busstation van Andorra, uitgevoerd door Andorra By Bus. Binnen 2 uur en 15 minuten brengt deze je naar het hart van Andorra waar je heerlijk kunt skiën in één van de drie skigebieden: Ordino Arcalis, Grandvalira en Vallnord. Een enkele reis boek je al vanaf €36 per persoon. Bekijk de website van Andorra By Bus voor het meest actuele busschema en de precieze vertrektijden.

5. Maak je reis af met een bezoek aan Toulouse

Tijdens een skivakantie naar Andorra kun je dus perfect een tussenstop maken in Toulouse. Doordat de KLM-vlucht aankomt op Toulouse Airport, kun je je skitrip naar Andorra beginnen of eindigen met een stedentrip naar deze bruisende Franse studentenstad. Als je in Toulouse bent, mag een bezoek aan de trots van de stad niet ontbreken: de Airbus. Leer meer over de vliegeniers geschiedenis van Toulouse in Aeroscopia en bekijk het pronkstuk – de Airbus A380 – zelf in het luchtvaartmuseum. Ontdek ook de vele culturele rijkdommen, pittoreske pleinen en waarom Toulouse ook wel ‘La Ville Rose’ wordt genoemd.

Toulouse Pont Neuf brug

Veilig op reis

Vanwege de wereldwijde pandemie gelden er op dit moment extra maatregelen om te reizen naar Frankrijk en Andorra. De kleurcode afgegeven door de Nederlandse overheid voor beide bestemmingen is geel. Door het volgen van een paar simpele stappen kun je eenvoudig en veilig gaan genieten van je city & ski trip. Om naar Frankrijk en Andorra te reizen heb je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve PCR-test nodig. Raadpleeg het actuele reisadvies van Frankrijk en Andorra voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.