Verdubbeling boekingen voorjaarsvakantie, ruim 70% kiest voor buitenland

De Nederlandse vakantieganger kiest in de voorjaarsvakantie weer meer voor buitenlandse bestemmingen. Dat blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla. 72% van de geboekte vakantiehuizen bevindt zich in het buitenland.

Voorjaarsvakantie

De boekingen voor de voorjaarsvakantie (19 februari t/m 6 maart) zijn met 119% gestegen ten opzichte van de voorjaarsvakantie van vorig jaar (13 februari t/m 28 februari 2021). Opvallend: vorig jaar ging 95% van de boekingen in deze periode naar een bestemming in Nederland, nu is dat nog ‘slechts’ 28%.

 

 

Oostenrijk is de populairste bestemming voor de voorjaarsvakantie (39%), gevolgd door Nederland (28%) en België (18%).

 

 

Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla en OYO Vacation Homes, onderstreept de trend dat er ook buiten het hoogseizoen weer meer buitenlandse vakantiehuizen worden geboekt: “De afgelopen twee jaar gingen Nederlanders in de zomer veel naar het buitenland, en bleven ze in het laagseizoen voornamelijk in Nederland, mede door de vele reisbeperkingen. We zien nu dat er ook buiten het hoogseizoen weer gekozen wordt voor buitenlandse bestemmingen. Daarnaast zien we ook dat er niet enkel gezinnen bij ons boeken: ook vriendengroepen en koppels kiezen nu weer vaker voor een vakantiehuis.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.