Natuurhuisje.nl breidt uit met natuuractiviteiten

Om de natuurbeleving en natuurbewustzijn nog meer kracht bij te zetten biedt Natuurhuisje.nl vanaf nu ook natuuractiviteiten aan. Hiermee wordt het platform een plek om, naast het aanbieden van natuurhuisjes en natuuractiviteiten, mensen te informeren en te inspireren om zo meer bewustzijn te creëren voor de natuur. “Zo dragen onze gasten bij aan het mooier maken en het behoud van de natuur in Nederland”, aldus de organisatie die de laatste jaren enorm bijdraagt aan het hernieuwde enthousiasme van Nederlanders voor rondzwerven door de natuur in eigen land.

Een nieuwe stap

Ga tijdens een natuuractiviteit op verkenningstocht in de omgeving en laat je verrassen door al het moois wat de natuur te bieden heeft. Dit gebeurt in een kleine groep deelnemers van maximaal 10 mensen. Van ijskoud zwemmen en wandelen door het slik, tot vogels kijken en natuurfotografie. Elke activiteit leert je op een andere manier kennis maken met de natuur. “We spelen graag een nog actievere rol in het dichter bij de natuur brengen van mensen en het creëren van bewustwording”, aldus de CEO van de in Breda gevestigde onderneming, Dick Vulto. “Met deze nieuwe stap zijn we goed op weg om hét platform voor natuurbeleving te worden.”

Draag bij aan lokale natuurprojecten

Net zoals met de natuurhuisjes, draagt Natuurhuisje bij elke geboekte natuuractiviteit bij aan de lokale natuurprojecten. Op deze manier wil het boekingsplatform op lange termijn zoveel mogelijk (financiële) impact maken op de natuur. Inmiddels zijn er via natuurhuisje een kleine 100 natuuractiviteiten te vinden, een aantal dat wekelijks groeit. Een greep uit het gevarieerde aanbod.

Wildplukken in Amsterdam

In en rond het Amsterdamse Westerpark, want ook midden in de stad kan je genieten van de natuur, als je maar weet waar je moet kijken. Tijdens de wildplukwandeling leer hoe je planten moet herkennen, waar ze groeien, hoe ze smaken en waar je ze voor kunt gebruiken. Neem een zakje mee voor je vondsten.

 

 

Vogelen voor beginners

Vanuit Overveen begint de wandeling door de prachtige Kennemerduinen tijdens de vogeltrek. De boomleeuwerik zingt volop. De specialiteit van het gebied is de zeldzame geoorde fuut en wie weet zie je een paapje, beflijster, tapuit, koperwiek, kramsvogel of leuke kuifmees.

 

 

Wildexcursie hartje Veluwe

Vanuit het hart van de Veluwe begint de wildexcursie. Tijdens de drie uur durende wandeling ga je op zoek naar de sporen van edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen, vossen, wolven en wisenten. Grote kans dat je onderweg ook diverse vogelsoorten spot. Onderweg vertelt de ervaren gids, die het gebied onderhand als geen ander kent, meer de verhalen over dit bijzondere leefgebied.

Mieren als indicator voor biodiversiteit

Van maart tot september leent Sellingen zich als de ideale plek om op zoek te gaan naar mieren. Tijdens de excursie ontdek je wat de nuttige rol is van mieren en hoe ze leven in een wereld van voedselbomen, mierensnelwegen en mierenteamwork. Ook kom je het antwoord te weten op de vraag waarom mieren een indicator zijn voor biodiversiteit.

Bosbaden, stressverlagend en goed voor het immuunsysteem

In Holten kun je ontdekken wat Shinrin Yoku is, zoals de Japanners het noemen: een verkwikkend bosbad nemen door simpelweg stil en eerbiedig te zijn in het bos. Mindfull aanwezig zijn in het bos is zeer ontspannend, stressverlagend en goed voor je immuunsysteem. Alle activiteiten zijn los of in combinatie met een natuurhuisje te boeken. Het meest actuele overzicht is hier te vinden.

 

 

 

 

 

Comments are closed.