Make-over zwembad Landal Landgoed ’t Loo vormt sluitstuk van verjonging vakantiepark

Het zwembad van Landal Landgoed ’t Loo heeft een flinke make-over gehad. De zwembadruimte werd twee keer zo groot, er is een spraypark voor kinderen tot 8 jaar en een extra peuterbad toegevoegd en voor de verwarming van het zwembad wordt zelfgeproduceerde duurzame energie gebruikt. De make-over vormt het sluitstuk van een ingrijpende renovatie van het vakantiepark, die twee jaar geleden begon met de fasegewijze renovatie van de vakantiewoningen en nieuwe accommodatietypes en vernieuwing van de Brasserie, Pizza Limone, Bowling en de Parkshop. Ook kreeg het vakantiepark een knutselatelier.

Verdubbeld

Hoewel het zwembad zelf niet is vergroot, is wel de ruimte eromheen ruim verdubbeld. Hier is plek gecreërd voor een spraypark voor kinderen tot 8 jaar en een extra peuterbad. Het dak werd vernieuwd en de kleedkamers waren vorig jaar al gerenoveerd. Uniek element is dat voor de verwarming van het zwembad duurzame energie wordt gebruikt die op het park zelf wordt geproduceerd. Dat gebeurt met een zogeheten biovergister, een machine die voedselresten en ander organisch afval omzet in biogas en kwalitatief hoogwaardige plantenvoeding. Dat levert belangrijke duurzaamheidsvoordelen op; er hoeft geen gft-afval meer te worden opgehaald, met het biogas wordt het zwembad verwarmd en de hoogwaardige plantenvoeding wordt als ‘groene mest’ ingezet bij het groenonderhoud op de parken.

 

 

General Manager Henri Meringa van Landal Landgoed ’t Loo legt uit hoe het werkt: “De biovergister verwerkt dagelijks tot 50 kg voedselresten en organisch afval en produceert 15 m3 biogas en 50 liter hoogwaardige plantenvoeding per dag. Op deze manier gaat niets verloren en sluiten we de grondstoffenkringloop.

De biovergister verenigt drie belangrijke duurzaamheidsthema’s in één machine: energie, afval en biodiversiteit. Daarnaast is er een belangrijk educatief element; we verwerken namelijk niet alleen de voedselresten uit onze restaurants, ook parkgasten kunnen hun voedselresten komen inleveren in een speciale container op het vakantiepark.”

 

 

Op jaarbasis levert de biovergister 5.500 m3 biogas, vergelijkbaar met het gebruik van vier gezinnen. Ook wordt 18.000 liter hoogwaardige plantenvoeding geproduceerd, meer dan het park voor eigen gebruik nodig heeft. Vandaar dat er straks ook flesjes plantenvoeding verkocht gaan worden aan parkgasten. Ook de gemeente Oldebroek heeft belangstelling getoond voor toepassing in parken en platsoenen.

Terwijl de biovergister zijn werk doet, genieten de gasten van Landal Landgoed ’t Loo van het vernieuwde en duurzaam verwarmde nieuwe zwembad.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.