AC Hotel Würzburg opent met interieur design van Nederlandse bureau HDVL Designmakers

Op 1 november 2021 is het gloednieuwe AC Hotel Würzburg in Duitsland geopend. Sinds 2019 is het Nederlandse bureau HDVL Designmakers aangesteld om het interieur design van het gehele hotel, inclusief het restaurant en alle kamers te ontwerpen.

viersterren hotel in Würzburg

Het viersterren AC Hotel Würzburg is onderdeel van ’s werelds grootste hotelketen: Marriott en valt onder de ‘AC Hotels’ collectie, het wordt beheerd door de hotelgroep Odyssey. Het hotel is centraal gelegen tussen de oude binnenstad en het Universitair Ziekenhuis, op loopafstand van het centraal station en de Residentie van Würzburg. Het hotel beschikt over 168 kamers, een restaurant, een fitness centrum en verschillende meeting en eventzalen, waardoor het een geschikte locatie is voor zowel zakelijks als privé.

 

 

“De eerste uitdaging in het ontwerp was om een internationaal merk met specifieke richtlijnen, te verzoenen met de context van het project. We geloven erg in contextueel ontwerp als de noodzaak om een plek met een sterke identiteit te creëren. Om dit te bereiken zijn we in het verhaal achter het merk AC gedoken. AC “viert de schoonheid van klassiek modern design met zijn Europese ziel”. De stad daarentegen is trots op haar barokke geschiedenis. De Residentie van Würzburg is een betoverend voorbeeld dat is erkend als UNESCO-werelderfgoed. Bingo, het verhaal klopt!

 

 

Vervolgens creëerden we verschillende functies in de portieken rondom de centrale ruimte van het hotel, geïnspireerd op de klassieke architectuur. Het beschilderde plafond is een moderne verwijzing naar het belangrijkste barokke fresco ter wereld, dat zich in de Residentie Würzburg bevindt.

De tweede uitdaging was het bescheiden budget voor zo’n ambitieus project. We gingen deze uitdaging aan door verschillende aandachtspunten te creëren en een samenhangend verhaal te vertellen met een aantal kenmerkende details. Het resultaat is een inclusief luxehotel in Beieren voor iedereen die tijdloze schoonheid waardeert en voor een eigenaar die het interieur niet over een paar jaar weer hoeft te vernieuwen. En dat is de kern van duurzaamheid zoals wij erin geloven.” aldus Vahid Kiumarsi en Helge Docters van Leeuwen, Senior Interior Designers en Partners van HDVL Designmakers.

De afgelopen 2 jaar is er een nauwe samenwerking geweest met de hotelgroep Odyssey over de concept richting en de uitstraling van het design. “Vorige maand hebben we onze AC geopend in Würzburg, Duitsland. Een prachtig hotel met veel verrassende elementen. Ik ben erg trots op alle teams die dit mogelijk hebben gemaakt.” Aldus Rick van Erp, de CEO van de Odyssey Hotel Group. HDVL Designmakers krijgt met trots naar de opening van het viersterren hotel. Zij zullen zich de komende periode focussen op kantoor design projecten met als nieuwste aanwinst HNK Alexanderpoort.

 

 

 

 

 

Comments are closed.