Ontdek de westkust van de Algarve in 5 activiteiten

Wie de Zuid-Portugese regio de Algarve bezoekt, gaat vaak rechtstreeks van hoofdstad Faro naar een van de populaire badplaatsen aan de zuidkust, zoals Lagos, Albufeira of Tavira. Stuk voor stuk een charmante uitvalsbasis met mooie natuurgebieden en stranden in de omgeving, maar er is in de Algarve nog veel meer te ontdekken. Aan de ruige westkust, gelegen midden in het Costa Vicentina natuurpark, vind je perfecte stranden om te surfen, maar ook de ultieme rust. Wij nemen je mee op ontdekkingsreis langs de westkust van de Algarve.

Hiken op de wandelroutes van de Costa Vicentina

Langs de steile, okerbruine kliffen van de westkust van de meest zuidelijke Portugese regio zijn er een tal aan wandelroutes te ontdekken. Organisaties als Rota Vicentina, tevens de naamgever van een fameus wandelevenement dat door de regio voert, biedt een tal aan wandelroutes voor hikers van elk niveau.

Van de historische Rota Vicentina route, tot karakteristieke zogenaamde ‘vissermannen’-routes en handige circulaire paden, waardoor je uiteindelijk precies weer bij het startpunt uitkomt. Dit prachtige gebied, met zijn krachtige, wilde natuur biedt indrukwekkende landschappen aan elke bezoeker.

 

 

Ontdek de wilde natuur per fiets

Een andere, relatief nieuwe manier om het gebied te ontdekken is per e-mountainbike. Ideaal als je de Vicentinakust op een wat hoger tempo wilt ontdekken. Daarnaast biedt de westkust van de Algarve de nodige routes voor mountainbikers, toerfietsers en mensen die graag lange afstanden afleggen per fiets. De regio biedt fietsers eindeloze bloemenvelden en schilderachtige landschappen langs riviertjes en uitgestrekte stranden. Durf jij het aan?

Surf en ontspan in de Algarve

De westkust van de Algarve staat bekend om zijn golfen die erg geschikt zijn om te surfen. Dus zet je surfboard maar vast in de wax en smeer je goed in, want het is tijd voor een dagje op het strand. Van Zuid naar Noord zijn er de bekende surfersstranden van Beliche, Castelejo, Cordoama, Amado en Bordeira, maar vergeet zeker niet de kleinere strandjes daar tussenin te bezoeken.

Van traditioneel Portugees tot hippe hangouts

De talloze charmante dorpjes langs de westkust van de Algarve, van Odeceixe tot Aljezur en van Vila do Bispo tot Bordeira, bieden de nodige restaurantjes die de moeite waard zijn om te ontdekken. In de meeste dorpjes vind je de traditionele Portugese keuken, rijk aan verse lokale groenten en veel vis, maar in de dorpjes waar meer surfers hun tijd spenderen – zoals bijvoorbeeld het plaatsje Carrapateira – vind je ook de nodige hippe zaken met veel eigentijdse, originele gerechtjes.

 

 

Bezoeken van ‘het einde van de wereld’

De perfecte afsluiter van jouw bezoek aan de westkust van de Algarve is een bezoek aan Cabo de São Vicente, ofwel de Kaap van Sint-Vincent. Het is het uiterste zuidwestelijke puntje van het Europese vasteland, waar je een werkelijk betoverend uitzicht hebt over de oceaan. Wanneer de avond aanbreekt is dit tevens de perfecte hotspot om jouw dag af te sluiten. Met de vuurtoren – die werd gebouw op de ruïnes van een oud klooster – als decor is dit namelijk dé plek om de zonsondergang te bekijken in de Algarve.

 

 

 

 

 

Comments are closed.