Delta Air Lines investeert wereldwijd in partnerairlines

Delta Air Lines investeert in haar partnerluchtvaartmaatschappijen Virgin Atlantic, Aeromexico en LATAM om sterker en veerkrachtiger uit de pandemie te komen. Deze investeringen versterken de wereldwijde operationele basis van Delta. Hetgeen klanten een verbeterd netwerk, naadloze aansluitingen en een optimale reiservaring biedt. Tegelijk is het een groeistimulans voor Delta, haar medewerkers en partnermaatschappijen.

Internationale recordgroei

Voorafgaand aan de pandemie realiseerde Delta een internationale recordgroei die werd toegeschreven aan een combinatie van organische groei en haar wereldwijde partnernetwerk. In de afgelopen 10 jaar heeft Delta partnerschappen opgebouwd met toonaangevende luchtvaartmaatschappijen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Nu de vraag naar reizen weer toeneemt, blijven de connectiviteit en omvang van het wereldwijde netwerk van Delta en haar partners cruciaal om dit succes vast te houden.

 

 

“Deze strategische investeringen in onze partners zullen onze mogelijkheden om reizen voor onze klanten te verbeteren vergroten. Waardoor we onze klanten een naadloze reiservaring en een ongeëvenaard netwerk kunnen bieden tussen Noord-Amerikaanse en belangrijke internationale markten”, aldus Delta CEO Ed Bastian. “Het werk dat elk van onze partners heeft gedaan om hun bedrijf toekomstbestedig te maken, maakt deze partnerschappen nog waardevoller en creëert een nieuw tijdperk van internationaal reizen. Waar onze klanten, onze werknemers en onze investeerders van kunnen profiteren wanneer het wereldwijde reizen in 2022 en daarna weer opleeft.”

 

 

Met de investeringen in Virgin Atlantic, Aeromexico en LATAM, investeert Delta in de toekomst, omdat elk van deze maatschappijen uit herstructurering of herkapitalisatie komt. Na voltooiing van de respectievelijke processen mikt Delta op een aandelenbelang van 20% in Aeromexico en van 10% in LATAM. Daarnaast behoudt Delta een belang van 49% in Virgin Atlantic. De totale investering in deze luchtvaartmaatschappijen bedraagt ongeveer 1,2 miljard dollar.

Met nieuwe widebody-vliegtuigen in bestelling, een recordaantal nieuwe medewerkers en aanzienlijke investeringen rondom internationale regelgeving, zet Delta haar leidende rol in het herstel van de luchtvaartsector voort. De partnerschappen van Delta met Virgin Atlantic, Aeromexico en LATAM vergroten het groeipotentieel en bevorderen nieuwe routes, reisgemak en werkgelegenheid.

Aeromexico

Aeromexico: De bestaande Joint Cooperation Agreement (JCA) van de luchtvaartmaatschappijen is gestart in 2017. Gedurende de afgelopen vier jaar hebben Delta en Aeromexico een toonaangevend netwerk opgebouwd van meer dan 40 populaire routes vanaf hun belangrijkste hubs en bieden ze de meeste vluchten in de grootste afzetmarkten New York en Los Angeles.

LATAM: De trans-Amerikaanse joint venture-overeenkomst van Delta en LATAM zal de zeer complementaire routenetwerken van de beide luchtvaartmaatschappijen tussen Noord- en Zuid-Amerika combineren. Na goedkeuring van de joint venture door de Chileense rechtbank in oktober hebben Delta en LATAM hun bestaande codeshares uitgebreid om de connectiviteit tussen Noord- en Zuid-Amerika te verbeteren.

Virgin Atlantic: Delta’s joint venture met Virgin Atlantic heeft de positie van Delta op belangrijke routes tussen de VS en het VK sinds 2013 verstevigd. Hieronder de belangrijkste zakenroute tussen New York-JFK en Londen Heathrow.

“Tijdens de pandemie is Delta blijven investeren in haar toekomst, waaronder bestellingen van nieuwe vliegtuigen, het versnellen van vastgoedprojecten en het implementeren van gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en –middelen om werknemers en klanten te beschermen”, aldus Executive Vice President en Chief Financial Officer Dan Janki. “Op dezelfde manier is nu investeren in onze partners – zelfs nu we nog door de pandemie navigeren – de juiste keuze in Delta’s langetermijnstrategie.” Er zijn geen veranderingen in de investeringen van Delta in AirFrance KLM, Korean Air en China Eastern.

Het plannen van een internationale reis vereist tegenwoordig meer stappen, maar Delta levert nieuwe digitale oplossingen en een meer persoonlijke ervaring. Nadat de VS op 8 november heropenden voor gevaccineerde internationale reizigers, vereenvoudigde Delta de gezondheids- en andere toegangsvereisten tijdens het instappen, inchecken en daarna. Op de meeste routes naar de VS kunnen Delta-reizigers ook hun vaccinatiecertificaat en negatieve COVID-19-testresultaten verifiëren met Delta FlyReady. Daarnaast vernieuwde Delta zijn Delta Discover Map, zodat reizigers gemakkelijk bestemmingen kunnen checken aan de hand van de vaccinatiestatus. De Fly Delta-app is de ultieme reisplanner met een nieuwe reiservaring, gebruiksverbeteringen en meer.

Verheugen op een reis

Delta geeft reizigers meer redenen om zich te verheugen op de terugkeer van het reizen, zoals het zich verplaatsen op de luchthaven zonder het aanraken van apparaten, nieuwe op het seizoen geïnspireerde dranken, nieuwe menu’s van toprestaurants en meer bestemmingen om vooruit te plannen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.