Bij Sunweb is de ideale vakantie zoveel mooier dan alleen reclame

Sunweb introduceert een nieuw fenomeen in haar komende campagne: ruimte om zelf na te denken. De reisorganisatie breekt in de campagne radicaal met de in de branche gebruikelijke nepbeelden van prachtige stranden en gelukkige gezinnetjes in de infinity pool.

Reisaanbieders gebruiken allemaal dezelfde soort reclamebeelden in hun campagnes dat voor consumenten volkomen inwisselbaar is. Het enige verschil tussen de reclames van reisbureaus is vaak hun logo. Sunweb stopt met na-papegaaien en laat de consument zelf de content bepalen.

Zoveel mooier dan clichébeelden

In een campagne op televisie, online, radio, print en social media gaat Sunweb geen aanbiedingen opdringen, maar juist letterlijk ruimte geven om even de ogen te sluiten en zelf na te denken over je vakantie. Luc van Laer, Creative Director Sunweb Group: “Je ideale vakantie is immers zoveel mooier dan reclame. Probeer die vakantie maar eens voor je te zien. Daar krijg je pas echt een vakantiegevoel van. Zoveel mooier dan clichébeelden”

 

 

Ook favoriete vakantiefoto’s en -video’s voldoen zelden aan het clichébeeld van de meeste reisorganisaties. Van Laer: “De mooiste herinneringen worden vaak vastgelegd met te weinig licht of zonder een herkenbare verwijzing naar de bestemming, maar die foto roept direct een speciale herinnering op aan die vakantie.

Die herkenbare, imperfecte en toch zo veelzeggende beelden gaan we delen met Nederland.

We hebben al heel wat bijzondere herinneringen van klanten mogen ontvangen. Die echte verhalen geven je het echte vakantiegevoel en laten zien hoe uniek een vakantie is.” Op 15 december start de Sunweb mooier dan reclame-campagne.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.