Groot-Brittannië wereldwijd in de kijker als duurzame bezoekersbestemming

Nu de COP26 klimaattop van de Verenigde Naties in Glasgow snel nadert, maakt VisitBritain van de gelegenheid gebruik om het aanbod van duurzaam toerisme in Groot-Brittannië internationaal te promoten.

Consumentenonderzoek

Uit een recent consumentenonderzoek, waarvoor VisitBritain reizigers uit 13 landen ondervroeg, blijkt dat meer dan tweederde bij het plannen van hun vakantie vaker nadenkt over duurzaamheid en de gevolgen voor het milieu.

 

 

In de aanloop naar COP26 bouwt VisitBritain aan een online ‘hub’ voor duurzaam toerisme, welke reisroutes, activiteiten en tips voor een duurzaam verblijf in Groot-Brittannië bevat.

Ter ondersteuning van de internationale reisindustrie organiseert VisitBritain komende maand rondetafelgesprekken en webinars om duurzaam toerisme te promoten en vestigt het de aandacht op groenere reisopties in het Verenigd Koninkrijk met onder andere treinreisroutes.

Op 18 november om 11 uur geeft VisitBritain een webinar over duurzaamheid genaamd: Sustainable Britain. Dit webinar is speciaal bedoeld voor tour operators en reisagenten. Ze krijgen inzicht in de laatste onderzoeksresultaten en veel suggesties voor duurzaam en eco-vriendelijk reizen in Groot-Brittannië. Van accommodaties tot activiteiten, en van horeca tot transport. Aanmelden kan via de registratie link. Voor meer informatie neem dan contact op met marieke.vandijl@visitbritain.org

VisitBritain Director Europe, Robin Johnson zegt:
“De COP26-top en de bijbehorende media-aandacht is voor ons een geschikt moment om te benadrukken hoe bezoekers van een duurzaam en verantwoord verblijf in Groot-Brittannië kunnen genieten. Van milieuvriendelijke accommodaties tot winkels voor duurzame mode en van lokaal geproduceerd eten en drinken tot onvergetelijke treinreizen en fietsroutes.

“Veel bedrijven en organisaties in onze sector stellen duurzaamheid al centraal en wij willen bezoekers en onze internationale partners helpen om producten en ervaringen te vinden die hun verblijf verrijken. En we hopen dat mensen dan langer zullen blijven, voor vervoer met lagere CO2-uitstoot kiezen een ook vaker buiten het hoogseizoen op reis zullen gaan.”

VisitBritain heeft haar prioriteiten voor het herstel van het toerisme bepaald, waaronder de wederopbouw van een veerkrachtigere, duurzamere en toegankelijkere sector ter ondersteuning van de ambities van de Britse regering volgens het Tourism Recovery Plan. In de onlangs gepubliceerde discussienota over duurzaam toerisme zet VisitBritain haar aanpak uiteen, van focus op regionale spreiding en koolstofarm vervoer tot het delen van kennis en het samenwerken met de reisindustrie aan reisroutes die duurzaam en verantwoord toerisme ondersteunen.

VisitBritain gebruikt COP26 ook om grote evenementen te promoten die volgend jaar wereldwijd een belangrijke toeristische trekpleister zullen zijn, zoals het Platina Jubileum van de Koningin, de Birmingham 2022 Commonwealth Games, en ‘UNBOXED: Creativity in the UK’ 2022 – een festival dat de creativiteit en innovatie van het VK aan de wereld toont.

 

 

Toerisme is een belangrijke sector voor het VK, die gewoonlijk 127 miljard pond per jaar voor de economie waard is. VisitBritain blijft met de industrie samenwerken om de economische en sociale voordelen van toerisme breder te verspreiden, door het bezoek het hele jaar door en in alle delen van het land te stimuleren en zo de plaatselijke economieën te ondersteunen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.