Aanzienlijk meer ruimte voor bagage in de vernieuwde Thalys

Aanzienlijk meer ruimte voor bagage in de vernieuwde Thalys lijkt het grootste winstpunt voor de reiziger. Deze ruimte is met 15% uitgebreid.

Gisteren presenteerde Thalys feestelijk het eerste treinstel voor genodigden op een rit van Amsterdam naar Brussel. De bagage kan worden geplaatst in grote rekken bij diverse deuren. Ook de rekken boven de stoelen hebben meer capaciteit. Onder de stoelen is eveneens ruimte gemaakt voor bagage. Hiermee wordt voldaan aan een belangrijke behoefte.

Er zijn nu 28 meer zitplaatsen. Deze zijn voor een belangrijk deel gecreëerd in het barrijtuig. De bediende bar is vervangen door automaten. De alcoholische dranken zijn verdwenen vanwege de Belgische wet, die verkoop van alcohol uit een automaat bindt aan het tonen van een Belgische ID-kaart. Wel heeft de koffieautomaat een uitgebreid assortiment: ook décafé. De reiziger die een biertje of een wijntje wil onderweg kan premium boeken. De drankjes in deze klasse worden geserveerd op de zitplaats.

Fietsplaatsen

Nieuw zijn de twee fietsplaatsen in de voormalige salon op de kop van het premiumrijtuig. Deze salon kon geboekt worden door gezelschappen, maar dat gebeurde nauwelijks. Reizigers die een fietsplaats boeken krijgen een zitplaats naast hun fiets. In de voormalige salon zijn nu 12 tweede klas stoelen. Het boeken van fietsen wordt mogelijk als zeven of acht treinstellen omgebouwd zijn. De verwachting is eind 2022. Het interieur, dat wat gedateerd leek, is nu geheel eigentijds. De stoelen zitten uitstekend: ook in de Tweede Klas.

 

 

“Thalys en Eurostar moeten nu integreren tot een bedrijf met één bedrijfscultuur. Dat heeft tijd nodig, aldus Thalys-CEO Bertrand Gosselin “Als alle vernieuwde treinen op de rails staan, kijken we naar de toekomst, “De CEO sluit nieuwe verbindingen niet uit. Er zijn gesprekken met Air France over het vervangen van korte vluchten door treinen.

Heike Luiten, directeur NS International noemde de vernieuwde Thalys een veelbelovende stap in de verdere verbetering en uitbreiding van internationaal treinverkeer.

 

 

Op het station Brussel-Zuid benadrukten de Belgische Minister van Mobiliteit Georges Gilkineten en de CEO van de Belgische Spoorwegmaatschappij NMBS het belang van de spoorverbinding Amsterdam-Brussel-Parijs als as van betekenis tussen het noorden en zuiden van Europa. Verder brachten de minister en de CEO de betekenis van het vervoeren van fietsen in de trein naar voren. In België is dit nu duidelijk beleid. Het fietstoerisme zit duidelijk in de lift. Behalve goede fietspaden, moeten de fietsliefhebbers er ook kunnen komen.

Het vernieuwde treinstel zit in de gewone dienstregeling.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.