42% van de jongeren staat al met één been in het vliegtuig

Als de wereld buiten Europa langzaam opengaat, wil een groot deel van de jongeren zo snel mogelijk weer een verre reis maken. Maar liefst 42% pakt zijn of haar backpack zodra het weer kan. Dat blijkt uit onderzoek van online vergelijker Pricewise, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Niet alleen jongeren willen weer intercontinentaal vliegen, ook oudere generaties (23%) kijken uit naar het maken van een verre reis. Aan vakantiedagen geen gebrek: een kwart van de Nederlanders (24%) heeft door de pandemie flink wat extra dagen gespaard. Van de werkgever verwachten we post-lockdown-flexibiliteit: 35% vindt dat werkgevers het mogelijk moeten maken om langer aaneengesloten vakantie op te nemen. Ondanks dat reizen weer op de agenda staat, is het gevaar van onverzekerd op vakantie gaan nog niet geweken. Reisadviezen worden nog dagelijks aangescherpt.

Schiphol

Reizen nog steeds risicovol

Arno Baas, expert verzekeringen Pricewise, ziet de toenemende reislust terug in het stijgende zoekvolume naar reisverzekeringen. Baas laat weten dat het ongeacht de bestemming belangrijk is op de polisvoorwaarden van je reisverzekering te letten. “Kijk bijvoorbeeld naar wat er gebeurt in Marokko, waar het luchtverkeer voor sommige landen plotseling is stilgelegd. Het is belangrijk dat mensen weten wat zij moeten doen als hun vlucht geschrapt wordt. Of wanneer de kleurcode van het vakantieland verandert. Want al is de kleurcode van een land geel, dit kan de volgende dag zomaar anders zijn. Dat zagen we eerder dit jaar toen de Spaanse kust ineens weer een oranje gebied werd. Weet dus wat je moet doen en check of jouw reisverzekering op zo’n moment nog schade en/of ongevallen dekt.”

 

 

Als favoriete vakantiebestemming staan Australië en de Verenigde Staten boven aan de lijst. Ook Canada en Thailand zijn populair. Niet iedereen is van plan na de coronapandemie een verre reis te maken: drie op tien Nederlanders geven aan in de toekomst dichter bij huis te willen blijven.

 

 

Van de Nederlanders die wel op vakantie gingen tijdens de coronapandemie, zocht een groot gedeelte het al dichtbij en ging op vakantie binnen Europa (38%). We zijn dit soort reizen door de pandemie meer gaan waarderen. Zo heeft 38% meer waardering gekregen voor vakanties binnen Europa, voor vakanties binnen Nederland is dat zelfs 47%.

 

 

 

 

 

Comments are closed.