Nog meer laadpalen dakzij BAM en Shell Recharge

BAM Energie & Water heeft een raamovereenkomst gesloten met Shell Nederland voor de aanleg van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer op 100 locaties in Nederland. Deze nieuwe Shell Recharge laadpalen worden gerealiseerd in de nabijheid van winkelcentra, hotels en semi-publieke ruimten van vastgoedpartners van Shell. BAM start nog dit jaar met de uitvoering. Het contract heeft een looptijd van drie jaar.

Makkelijker

Shell Recharge is het bedrijfsonderdeel van Shell dat de overstap naar elektrisch rijden makkelijker wil maken door het aanbieden van een netwerk van snelladers. Het netwerk van meer dan 180 snelladers door heel Nederland wordt de komende jaren nog verder uitgebreid. De Shell Recharge snelladers hebben een vermogen van 175 kW, waarmee een elektrische auto binnen twintig minuten van twintig naar tachtig procent kan opladen met stroom gewonnen uit duurzame energiebronnen.

 

 

BAM Energie & Water realiseert zogenaamde slimme laadpleinen en zorgt daamee voor een evenwichtige verdeling van vraag en aanbod naar beschikbare energie. Naast het slim balanceren van de stroom met een energiemanagementsysteem, wordt de laadinfra waar mogelijk gekoppeld aan hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen en windmolens. Voor particulieren heeft BAM inmiddels ruim 50.000 laadpalen aangesloten.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.