Van afgekeurde tentstok naar designlamp

Estendia is geboren op een wel heel bijzondere manier, namelijk via een ontwerpwedstrijd. Een bedrijf heeft afgekeurde tentstokken over. Omdat weggooien zonde is, wordt er op social media een wedstrijd uitgeschreven: The No Waste Challenge. Tientallen ideeën stroomden binnen, maar de onderwerpen van Bartjan blonken uit en daarmee was de winnaar bekend. Een nieuwe onderneming wordt gestart, die in eerste instantie gericht is op het verwerken van de tentstokken in moderne lampen. Estendia is daarmee geboren.

Inmiddels bestaat Estendia uit een enthousiast team, dat is samengekomen via de ontwerpwedstrijd. Samen werken ze met veel plezier aan de ontwikkeling en verkoop van hun producten. Bartjan, het creatieve brein achter dit duurzame concept, werkt behalve bij Estendia ook als freelancer productontwikkelaar. Hierdoor beschikt Estendia over kennis, connecties, goede 3D software en een hoogwaardige 3D printer om nieuwe ideeën snel en duurzaam te testen. Samen vormt dit een goede basis voor de productontwikkeling.

Subtiel zichtbaar

Bartjan en zijn team opereren vanuit de missie om kwalitatieve en functionele producten te ontwikkelen die zijn gemaakt van reststoffen. Dit restafval mag echter maar slechts subtiel zichtbaar zijn, vindt Bartjan. “Het kleine verschil tussen de uitstraling van ‘afval’ en de uitstraling van ‘design’ vind ik interessant en uitdagend. Graag verras ik onze klanten met mooie en kwalitatieve producten, gemaakt van afvalstromen.”, aldus Bartjan.

Maar het duurzame verhaal stopt niet bij de restonderdelen. Naast restonderdelen, zijn er namelijk ook andere, nieuwe onderdelen nodig om een product compleet te maken. Hiervoor werkt Estendia nauw samen met leveranciers van eigen bodem. En deze leveranciers werken met veel passie, onder goede omstandigheden én met hart voor Moeder Natuur. De uiteindelijke assemblage wordt in eigen werkplaats uitgevoerd. Op deze manier kan Estendia de kwaliteit waarborgen.

 

 

Estendia Frame hanglamp

“Dit is het eerste product van Estendia, gemaakt van een restpartij tentstokken. Met behulp van verschillende prototypes hebben we het product verbeterd. We zochten naar een robuuste constructie, passende materialen en de juiste verhoudingen. Het resultaat is een unieke hanglamp met een mooi schaduwspel, waarin de tentstokken subtiel herkenbaar zijn.”

Estendia Cube vloerlamp en wikkels

“De Estendia Cube vloerlamp High is mijn favoriet vanwege de mooie combinatie van strakke lijnen en een geometrische kubus. Dit geeft de lamp een minimalistische uitstraling. Het kruis in de kubus zorgt voor een robuuste constructie, waarbij de lichtbron het middelpunt is. De subtiele afrondingen maken het ontwerp vriendelijker, terwijl de strakke uitstraling behouden blijft. Ook in deze lamp zijn de tentstokken subtiel zichtbaar en zorgen ze voor een uniek verhaal.

 

 

Vanuit een duurzaam oogpunt willen we graag dat onze klanten zo lang mogelijk genieten van de Estendia lamp. Met de Cube-wikkel geef je de Cube vloerlamp een nieuwe uitstraling die past bij je interieur of het seizoen. Kies een van onze unieke designs of ga voor je eigen Custom wikkel en geef de Cube vloerlamp een personal touch. Zo laat je de Cube vloerlamp perfect aansluiten bij je interieur.”

Schilderijen

Bij alles wat Estendia doet is het uitgangspunt: Hoe ontzien we het milieu en hoe zetten we afval of restpartijen van materialen om in nuttige en goede producten? Deze visie zorgt voor verrassend creatieve en mooie producten. Zo het Estendia assortiment onlangs uitgebreid met schilderijen van kunstenares Daniëlle van Herk uit Eersel. Deze schilderijen worden gemaakt op MDF-platen, restafval van Estendia en andere bedrijven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.