Artist Talk Tamara Muller op zondag 5 september

Ongemakkelijk en aantrekkelijk. Tegenovergestelden die beiden passen bij het werk van Tamara Muller (Wehe-den Hoorn, 1975). Muller schildert zaken die we niet altijd willen zien, maar waar we ook niet van willen wegkijken. Op zondag 5 september komt de kunstenaar naar Assen en spreekt conservator Rannilt Pol om 12.00 uur met Muller over haar werk en werkwijze.

In gesprek met Tamara Muller

Rannilt Pol, samensteller van de tentoonstelling PLAY en Beringer Hazewinkel Conservator Kunst in opleiding, interviewt Tamara Muller over verschillende aspecten van de tentoonstelling. Onder meer over de thema’s in de tentoonstelling: Gender en Identiteit, Vechten en Vluchten, Lust en Schaamte en Onmacht en Geweld. Hoe relateren deze thema’s aan het werk en het gebruik van haar eigen gezicht? Waarom noemt Tamara Muller haar eigen werk een ‘plak-en-knip-theater’? Het publiek wordt ook uitgenodigd om vragen te stellen. Wil je je eigen werk door Tamara Muller laten beoordelen? Neem het gerust mee op 5 september en ze bespreekt het met je.

 

 

De schilderijen van Tamara Muller hebben onmiskenbaar een eigen stijl. De figuren in haar werk dragen haar gezicht. Het Drents Museum toont tot en met 19 september 2021 maar liefst 39 schilderijen en 28 werken op papier van Tamara Muller. Het is haar eerste museale solotentoonstelling. PLAY is te zien in het gehele Drostenhuis van het Drents Museum. Bij de tentoonstelling is de gelijknamige publicatie verschenen, een uitgave van WBOOKS. De catalogus is verkrijgbaar in de Museumshop en kost € 24,95.

 

 

In 1997 behaalde Tamara Muller haar Bachelor of Fine Arts bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en in 2007 haar Master of Fine Arts bij AKV | St. Joost in ’s Hertogenbosch. Mullers werk is eerder te zien geweest in het Drents Museum, de Gasunie (Groningen), Museum De Buitenplaats (Eelde), Museum voor Moderne Kunst (Arnhem) en in galeries wereldwijd.

 

 

 

 

 

Comments are closed.