Padel & Camping is de sportieve trend van 2021

Terwijl de padel courts in Nederland als paddenstoelen uit de grond schieten en deze redelijk nieuwe sport steeds meer bekijks krijgt, blijken ook steeds meer campings en vakantieparken in binnen- en buitenland padel te hebben ontdekt en worden er steeds meer banen aangelegd.

Maar wat is padel nu eigenlijk? In de volksmond wordt padel ook wel de gouden combinatie tussen tennis en squash genoemd. Padel wordt gepeeld op een klein veld dat omringd is door glazen wanden. Je speelt padel meestal samen of met 4 personen. In principe speel je padel hetzelfde als tennis, maar in plaats van de bal na het stuiteren meteen over het net te spelen, mag je na de stuit ook de wanden gebruiken om de bal naar de andere kant van het veld te krijgen. Dus, ben jij aangestoken met het padelvirus en wil jij deze sport ook graag tijdens jouw kampeer- of bungalowvakantie beoefenen? Lees dan snel verder.

1. Tamarit Beach Resort

In het Spaanse Catalonië vind je de camping der campings onder padel-liefhebbers: Tamarit Beach Resort. Deze camping beschikt over maar liefst 5 padelbanen die ook nog eens eenvoudig vooraf online te reserveren zijn. Zo ben je altijd verzekerd van een plekje op de padelbaan. Deze topcamping ligt direct aan de Middellandse Zee en op nog geen kwartier rijden van het populaire vakantieoord Tarragona.

2. Camping L’Air Marin

Deze gezellige, 4-sterrencamping brengt je in Mexicaanse sferen terwijl je in het hartje van de Hérault verblijft. Camping L’Air Marin beschikt over verschillende jeu de boules banen, kano’s, bootjes, tafeltennistafels, een multi-sportterrein, twee padelbanen en nog veel meer! Ook hoef je je auto niet vol te stouwen met sportmateriaal, padel rackets en ballen zijn eenvoudig te leen bij de receptie.

3. Camping Club Farret

Op loopafstand van Camping L’Air Marin vind je Camping Club Farret. Deze camping is onderdeel van de keten Yelloh! En dus is alles tot in de puntjes geregeld. De camping ligt direct aan de Middellandse Zee waardoor jij na een intensief potje padel heerlijk kunt afkoelen in het aangename water. Ook voor CrossFit, watersport en vele andere sportieve activiteiten ben je bij deze camping aan het juiste adres.

4. Camping Valldaro

Waaro? Nou, op Camping Valldaro in Platja d’Aro! Naast de hoofdingang vind je namelijk een padelbaan die voor zowel gasten als de lokale bevolking te huur is. ’s Avonds huur je deze baan voor maar liefst €24,- per uur terwijl je overdag voor €20,- per uur padel kunt spelen. Ook voor een potje voetbal of tennis kun je hier terecht. Na een intensieve pot spring je natuurlijk in het zwembad of kom je even tot rust in de Whirlpool.

5. Camping Riu

Gelegen in één van de meest populaire regio’s van Spanje ligt Camping Riu. Hier geniet je in een bungalow, glampingtent of in je eigen tent, caravan of camper van je welverdiende vakantie. Deze camping is populair onder sport- en natuurliefhebbers door de prachtige ligging en vele sport mogelijkheden. Ook beschikt Camping Riu over een eigen padelbaan. Voor materiaal en reserveringen kun je gemakkelijk terecht bij de receptie.

 

 

6. Eurocamping

Op 300 meter van het mooie strand van Sant Antoni (Spanje) speel je een heerlijk potje padel in de zon. Op deze Spaanse topcamping kun je je van 8 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds helemaal uitleven op de padelbaan. Na je overwinning (of juist je verlies) kun je je lichaam laten verwennen in de wellness-area. Nog niet genoeg gesport? Dan kun je een potje voetballen, basketballen of handballen op de daarvoor bestemde sportvelden.

7. Camping Zeebad – Roompot

Voor een sportieve topcamping hoef je Nederland eigenlijk niet eens uit. De provincie Zeeland heeft niet alleen prachtige stranden, gezellige dorpjes en vriendelijke mensen, maar ook geweldige campings! Zo verblijf je hier in een luxe vakantieverblijf direct aan de kust.

Roompot Arcade

Camping Zeebad van Roompot biedt talloze activiteiten en faciliteiten aan die jouw vakantie geweldig maken. Padel spelen doe je op tennisvereniging Boskreek die zich op loopafstand van de camping bevindt.

8. Camping La Ballena Alegre

In de Baai van Roses ligt de moderne camping La Ballena Alegre. Niet alleen biedt deze camping talloze sportieve faciliteiten, de camping is ook bewust bezig met het klimaat. Zo zijn de bungalows voorzien van zonnepanelen om hiermee stroom op te wekken. Naast een renovatie van de sanitair gebouwen en een gloednieuwe glasvezelrouter en dus supersnelle WiFi, beschikt de camping ook over twee spiksplinternieuwe padelbanen.

9. Camping Village Rocchette

In het Bella Italia kun je heerlijk kamperen op Camping Village Rocchette in het mooie Toscane. Van glampingtent tot bungalow en van pop-up tent tot caravan. Alles is hier mogelijk. Padel spelen doe je hier op een in 2019 aangelegd veld in een prachtige omgeving. Eigen materiaal meenemen is niet nodig. Padel rackets en ballen kunnen eenvoudig geleend of zelfs gekocht worden bij de receptie.

 

 

10. Camping Estrella de Mar

Op vakantie naar Barcelona? Denk dan eens aan camping Estrella de Mar. Deze camping ligt op zo’n 16km van het centrum van deze grote stad en beschikt over talloze sportfaciliteiten. Zo kies je zelf wanneer je de drukte van de stad in gaat, of je even terug trekt in de rust en de schoonheid van de natuur. Naast de camping bevindt zich een tennisvereniging met meer dan 20 padelbanen waar jij heel wat uurtjes kunt slijten tijdens je vakantie. Bij welke camping zien wij jou deze zomer?

 

 

 

 

 

Comments are closed.