Sunweb Group verheugd met aanpassing reisadvies door Nederlandse overheid

Vorige week heeft Sunweb Group haar beleid geharmoniseerd met de Europese richtlijnen en volgt de reisorganisatie niet meer de reisadviezen binnen de Europese Unie van de Nederlandse overheid. De reisorganisatie is verheugd dat de Nederlandse overheid in beweging is gekomen en vandaag heeft aangekondigd haar beleid ten aanzien van reisadviezen te wijzigen.

DCC

Vanaf 8 augustus kan iedereen met het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) binnen de Europese Unie vrij reizen en van een welverdiende vakantie gaan genieten. “Dit is voor de reisbranche, maar zeker ook voor de Nederlandse vakantiegangers, een heel belangrijke verandering die meer duidelijkheid gaat geven. Wij hebben heel lang, ook samen met ANVR, gelobbyd voor meer duidelijkheid en wijziging van het beleid en zijn blij dat de Nederlandse regering nu ook de daad bij het woord heeft gevoegd”, aldus Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group.

 

 

Nu de hele Europese Unie code geel heeft is veilig reizen weer mogelijk. Klanten van Sunweb Group kunnen met de gratis premium omruilgarantie nog steeds tot twee weken voor vertrek hun vakantie kosteloos omboeken. Ook zal de reisorganisatie haar klanten niet verplichten om op vakantie te gaan naar bestemmingen die een verhoogd risico hebben. “Naar bestemmingen met code geel is vakantie vieren veilig en voeren wij de reizen uit. Als op de bestemming een verhoogd risico geldt, dan laten we de keuze bij onze klanten om op vakantie te gaan”, aldus Ten Brink.

 

 

In het nieuwe beleid van de Nederlandse overheid gelden aanvullende terugreisvoorwaarden. Dat betekent dat niet volledig gevaccineerde reizigers op de bestemming een test moeten doen voordat zij aan de terugreis naar Nederland beginnen. Ten Brink licht toe: “Wij zullen de antigeen test op de bestemming voor niet volledig gevaccineerde klanten faciliteren en de kosten op ons nemen. We zijn aan het uitzoeken hoe we dit gaan organiseren en informeren onze klanten hier zo snel mogelijk over.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.