Met Tuurke rondvlinderen in Museum Klok & Peel

Museum Klok & Peel gaat de vakantieperiode in met de doe-tochten ‘Tuurke en Vlinder en de klokken’ en ‘Tuurke en Vlinder in de Peel’. Twee kleurrijke escaperoom-achtige speurtochten voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, samengevat in een prachtig vormgegeven belevingsboekje. Voor kinderen die nog niet kunnen lezen is een speurtocht samengesteld op een placemat.

MuseumAvonTuurkes

De nieuwe doe-tochten – ‘MuseumAvonTuurkes’ genaamd – zijn gericht op kinderen die samen met ouders of grootouders het museum bezoeken. Zo kunnen jonge gasten van hun bezoek een museumavontuur maken. De doe-tochten zijn ontwikkeld met steun van het Themafonds Erfgoedvrijwilligers van het Prins Bernard Cultuurfonds.

 

 

Tuurke en Vlinder

In de MuseumAvonTuurkes leiden Tuurke en Vlinder kinderen spelenderwijs door de afdelingen Klok en Peel. Museummascotte Tuurke wordt daarmee opgewaardeerd tot een personage met wie echt iets te beleven valt. Samen met Vlinder zorgt hij voor interactie. De beide MuseumAvonTuurkes staan in een dubbel te gebruiken omkeerboekje met leuke opdrachtjes voor thuis.

 

 

Voor kinderen die nog niet kunnen lezen – 4 tot 7-jarigen – is er een speurtocht vormgegeven op een vrolijke geplastificeerde tweezijdige placemat. Daar hoort een boekje bij waarmee ouders hun jonge kinderen kunnen uitdagen tijdens het museumbezoek.

Mee naar huis

Na gebruik mogen de kinderen de boekjes/placemats mee naar huis nemen als mooi aandenken aan Museum Klok & Peel. Ze worden aan de kassa verkocht à € 3,-, zijnde de kostprijs. Met de opbrengst kan het museum de voorraad op peil houden.

Vlinderactiviteiten

Daarnaast zijn in het museum en in de museumtuinen tijdens de vakantieperiode ook enkele gratis vlinderactiviteiten beschikbaar. Verder wordt er in de vakantietijd voor de kleintjes voorgelezen. De voorleesagenda wordt gepubliceerd op de website.

 

 

 

 

 

Comments are closed.