Ga deze zomervakantie voor goud in Costa Dorada

Het EK 2020, Wimbledon, Tour de France, Formule 1 en zodadelijk de Olympische Spelen, de zomer van 2021 kan met recht een sportzomer genoemd worden. Neem deze sportmodus mee op je vakantie in Costa Dorada, want naast relaxed zonnebaden zijn er talrijke mogelijkheden om je in het zweet te werken: van bergklimmen en canyoning tot fietsen en windsurfen.

Of het nu ter land, zee of in de lucht is, een paart uurtjes sporten per dag laat zich hier ideaal combineren met schoudertje wrijven met het strandzand.

Autovrije wandelpromenades

Niks mis met uitslapen tijdens je vakantie maar ben je een liefhebber van joggen dan is het toch raadzaam om vroeg uit te veren te komen. Met een zon die rond 06.30 uur in juli en augustus opkomt, is dit een magisch tijdstip om in alle rust en met een aangenaam temperatuurtje rond de 20 °C je hartslag rustig te verhogen. De 5 kilometer van Cami de Ronda in Salou te joggen en dan even een kop koffie op een terras om de zon langzaam omhoog te zien kruipen is geen fijner begin van je vakantiedag. Met meer dan 200 kilometer aan kustlijn en lange autovrije wandelpromenades is er geen excuus om even een hardlooprondje in je dag te plannen. Supersportieve triatleten kunnen natuurlijk de zweetproductie een tandje opvoeren met daarna een fietstocht door de regio en 1,5 km zwemmen in de Middellandse Zee.

 

 

Fietsen in het achterland

Voor degenen die graag hun vakantie op een tweewieler doorbrengen, biedt de regio een breed scala aan fietsroutes. Verschillende professionele wielerploegen trainen hier in de regio Cambrils, waaronder Giant, FDJ en Wiggins met uitdagende routes tussen 60 en 120 km door het Costa Dorada-gebergte, de Priorat en zelfs naar het natuurpark Montsant. Met 330 zondagen per jaar is Costa Dorada ook in de wintermaanden een fietseldorado.

Blootsvoets op gouden zandstranden

Ook beachvolleybal is onderdeel van Olympisch Zomerspelen en een heerlijke activiteit wanneer de zon ondergaat of zelfs overdag om daarna even af te koelen in de zee. Op het merendeel van de stranden langs de Costa Dorada, en met name de locaties Salou, Cambrils en Vilaseca-La Pineda, zijn volledig uitgerust met volleybalvelden, evenals speciale speelplaatsen voor kinderen met onder meer opblaasbare speelattributen en verschillende attracties.

Terwijl hardlopers na een lange run vroeg in de ochtend zullen genieten van een snelle duik, zullen zwemmers en watersporters waarschijnlijk kiezen om wat langer in de zee te vertoeven. Vrijwel alle disciplines van de Olympische Spelen kun je hier beoefenen: zwemmen, duiken, waterpolo, triatlon, zeilen en surfen.

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

Duiken naar wrak

Ook snorkel- en duikliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, onder meer naar het wrak van de Dragonera, een 50-meter lang schip bij Tarragona. Ook de baaien van Cala Llobeta in Calaft en Cala Vidre zijn goede duiklocaties. Ook zijn er verschillende goede canoying lokaties, waaronder de bergkloof in natuurpark Els Ports. Op zoek naar iets minder eng watervertier voor het hele gezin, denk dan aan zeilzomerkampen, kajakken, suppen en zelfs yogasessies bij zonsopgang.

 

 

Beentjes in de lucht

Op meerdere plekken langs de kust kun je goed kitesurfen, zeker in het zuiden van Costa Dorada en Ebra Delta waar ook de nieuwe rage – wingsurfen – beoefend kan worden.

De hoogte in langs bergwanden kan onder meer in Siurana waar routes zijn uitgezet voor klimmers die al enige ervaring hebben tot gevorderden van grade 2 tot 5 niveaus.

 

 

 

 

 

Comments are closed.