Nederlandse toeristen zijn deze zomer weer van harte welkom op de Franse campings

Nu de gezondheidssituatie in Frankrijk verbetert, heeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies aangepast voor Frankrijk dat nu een geel land is in plaats van oranje. De Franse campings zijn enorm blij met dit positieve bericht voor hun trouwe Nederlandse bezoekers die zich nu kunnen verheugen op een vakantie in Frankrijk in bijna normale omstandigheden.

Afname besmettingsniveau

Het besmettingsniveau in Frankrijk neemt sterk af vanwege de toename van de vaccinatiegraad: op 23 juni zijn er ongeveer 2.204 nieuwe coronagevallen gemeld, ruim 10 keer minder dan tijdens de piek halverwege april. Daarnaast is het percentage positieve tests nog nooit zo laag geweest sinds het begin van de epidemie: 0,9%.

 

 

Op 14 juni 2021 heeft de Europese Unie officieel het Digitaal Corona Certificaat (DCC) aangenomen dat vanaf 1 juli in alle lidstaten zal worden ingevoerd. Nederlandse toeristen kunnen dit gebruiken als vaccinatiebewijs in Frankrijk waar ze ook een gratis PCR-test kunnen doen, indien nodig, voordat ze weer naar huis gaan.Alle experts benadrukken het belang van binnenlands toerisme, wat in Europa ook intra-EU toerisme betekent.

 

 

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Franse campings kunnen deze zomer dus weer Nederlandse toeristen verwelkomen in goede omstandigheden en zijn daar enorm blij mee. À bientôt!

 

 

 

 

 

Comments are closed.