Om politieke redenen neemt het kabinet onverantwoorde risico’s met toerismesector in Nederland

Toeristisch Nederland is voor haar inkomsten grotendeels afhankelijk van Duitsland en België. Wij concurreren op deze markten vooral met bestemmingen als Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. Op dit moment zijn Duitsers en Belgen wel welkom in deze landen, maar niet in Nederland. Een gemiste kans, want nu overal de coronamaatregelen worden versoepeld, is het moment gekomen om de zomervakantie te boeken.

Nederland zit echter op slot en de concurrerende landen niet, waardoor de lang verwachte boekingsgolf aan Nederland voorbij dreigt te gaan.

“Hoogrisicoland”

Nederland heeft Duitsland en België nog steeds als ‘hoogrisicoland’ ingeschaald en eist daarom een PCR-test en quarantaine van 10 dagen. De PCR-test begrijpt elke toerist, maar de quarantaine-verplichting is uiteraard funest voor toerisme naar Nederland. De logica achter het besluit om deze beide landen, waaraan we zo verbonden zijn, als risicoland in te schalen is niet te begrijpen. De huidige besmettingscijfers zijn in Duitsland zijn 70% lager dan in Nederland.

 

 

In het belang van de continuïteit en werkgelegenheid in de toeristische sector in Nederland, zou het verstandig zijn om per direct minimaal een reisbubbel met Duitsland en België in te stellen. Hiervan profiteren ook alle economische sectoren die indirect afhankelijk zijn van toerisme. Deze reisbubbel werkt het beste zonder PCR-test, en moet zeker vrij zijn van verplichte quarantaine.

 

 

Wachten tot een ‘Digital Green Certificate’ duurt veel te lang, omdat iedere dag telt. Duitsers en Belgen boeken de komende dagen/weken hun zomervakantie en kiezen op dit moment zeker niet voor Nederland, maar voor alle andere landen waar ze wel welkom zijn.

 

 

 

 

 

Comments are closed.