Reiziger wil niet teveel testen voor toegang tijdens zomervakantie

Nadat minister De Jonge perspectief gaf op een zomervakantie in het buitenland, heeft de website Indebergen.nl onderzoek gedaan naar de vakantiebereidheid van bergliefhebbers voor een zomervakantie in 2021. Hebben zij hun vakantie al geboekt? Hoe wordt er gedacht over een eventueel verplicht coronapaspoort of testen voor toegang tot bijvoorbeeld een land, de horeca of bezienswaardigheden? De uitkomst is helder.

De wil om op vakantie naar de Alpen te gaan is groot. Bijna de helft van de respondenten heeft een buitenlandse vakantie reeds geboekt en van hen die dit nog niet hebben gedaan wil 47% dit alsnog doen. In totaal werkten 1138 bergliefhebbers mee aan het online onderzoek.

48% heeft zomervakantie reeds geboekt

Oostenrijk ongekend populair onder bergliefhebbers

Italië, Zwitserland en Duitsland. Respondenten gaan in bijna de helft van de gevallen alleen met hun partner op vakantie en 42% vertrekt met het gezin, gevolgd door 11% die met overige familie op reis gaat.

Coronapaspoort en vaccinatie duidelijk van invloed op vakantiekeuze

Testen voor inreizen land geen probleem, mits de kosten laag zijnnegatieve coronatest of een vaccinatie verplicht is om een land in te reizen. Een kwart van de respondenten vindt het geen probleem een coronatest te tonen, mits zij niet hoeven te betalen voor het testen. Zo’n 17% is bereid hier maximaal € 25,- voor te betalen, maar de testbereidheid neemt snel af naarmate de kosten oplopen. Bij 13% speelt de prijs van een coronatest helemaal geen rol, zij willen sowieso op vakantie onafhankelijk van de extra kosten. Van de ondervraagden geeft 14% aan niet naar een land op vakantie te gaan wanneer een coronatest verplicht is bij de grens.

Bereidheid om de testen voor toegang tot plaatsen of activiteiten laag

 

 

De vakantie zal dit jaar minder zorgeloos zijn

Veel mensen houden er rekening mee dat de vakantie komende zomer nog niet ‘normaal’ zal zijn en dat er meer regels zullen gelden dan vorig jaar in de Alpen. Diverse respondenten geven aan liever te wachten met een vakantie in het buitenland tot het coronavirus helemaal onder controle is of men gevaccineerd is. Maar over het algemeen wordt aangegeven dat men graag op bergvakantie gaat, omdat er veel ruimte en frisse lucht is in de Alpen en men ver weg van andere vakantiegangers kan blijven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.