Salzburg nieuwe zomerbestemming voor Transavia

Vanaf deze zomer opent Transavia een nieuwe route Amsterdam- Salzburg. Een route die in de winter al veel wordt gevlogen, en nu ook in de zomer wordt opgestart. Transavia ziet dat Oostenrijk als zomerbestemming steeds populairder wordt.

Juist deze zomer is er een grote behoefte om op vakantie te gaan en is Salzburg een mooie uitbreiding van het netwerk waarmee Transavia nu vrijwel het hele jaar naar deze stad vliegt. Daarnaast breidt Transavia de frequentie van een aantal bestemmingen uit zoals Ibiza, Thessaloniki, Faro en Heraklion (Kreta). En Transavia start een nieuwe route van Amsterdam naar Split, een bestemming die al wordt aangeboden vanuit Rotterdam.

Marcel de Nooijer, CEO Transavia: “We passen het netwerk aan omdat we zien dat de vraag naar een aantal bestemmingen toeneemt. Verder blijven we kijken hoe de vraag vanuit onze passagiers naar de verschillende landen zich ontwikkelt. En daar spelen wij zo goed mogelijk en flexibel op in. Juist in de flexibiliteit zit onze kracht.”

 

 

Op donderdag 8 juli vertrekt de eerste vlucht naar Salzburg en deze zal vanaf dat moment twee keer per week op donderdag en zondag uitgevoerd worden. De vluchten naar Salzburg zijn boekbaar tot en met 31 oktober. Vanaf medio december kan ook weer naar Salzburg worden gevlogen voor de wintervakantie vanaf de luchthavens in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. De eerste vlucht naar Split is op 6 juli en vertrekt op dinsdag, donderdag en zondag. Vluchten gaan in de verkoop tot en met 29 augustus.

Rijke cultuur

Salzburg en de regio Salzburgerland staan bekend om het rijke aanbod aan cultuur en erfgoed en het prachtige landschap. De stad telt talloze musea, galerieën, tuinen en bijzondere kerken. En Salzburg ligt ook nog eens in een prachtige groene omgeving en het is overzichtelijk en vriendelijk.

 

Lees ook dit artikel: Meer over Salzburg

 

Marcel de Nooijer: “Transavia staat klaar om haar netwerk steeds verder uit te breiden in Europa zodat vliegen naar steeds meer bestemmingen mogelijk is. Nu er steeds meer perspectief wordt geboden en we teruggaan naar de kleurcoderingen per regio is onze verwachting dat er de komende tijd meer regio’s naar code geel of groen gaan. Dat is een hoopvol vooruitzicht voor onze passagiers die erg uitkijken naar hun welverdiende vakantie.” Na de aankondiging van de regio’s die een code geel kregen, is de vraag naar tickets enorm gestegen. “De vraag is ongeveer verdriedubbeld ten opzichte van de weken daarvoor. Toch kan de vergelijking met een ‘normaal’ jaar nog niet gemaakt worden. We zetten nu in op het inzetten van 80% van de capaciteit deze zomer ten opzichte van 2019 en daarvan is nog voldoende beschikbaar.”

Duidelijkheid restricties en voorwaarden per land

“Ook blijven we benadrukken dat eenduidig Europees beleid belangrijk is. Voor alle reizigers geldt dat zij behoefte hebben aan duidelijke informatie vanuit de instanties, zodat zij weten wat exact nodig is om naar een bestemming te reizen”, zegt De Nooijer.

Boeken met flexibiliteit

Behalve de forse toename van het aantal boekingen ziet Transavia veel belangstelling voor het Flex product om boekingen twee dagen voor vertrek nog aan te kunnen passen. “Het is belangrijk dat wij en ook onze passagiers flexibel zijn in deze tijd. We gaan uit van een prachtige zomer en blijven ons inzetten voor een zo optimaal mogelijk netwerk zodat we onze passagiers naar een divers palet aan bestemmingen kunnen brengen.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.