G7-gastregio Cornwall lanceert campagne om buitenlandse bezoekers te trekken

Cornwall, het graafschap in het meest zuidwestelijke puntje van het Verenigd Koninkrijk, host van 11-13 juni de G7, een jaarlijkse bijeenkomst van de club van zeven landen met een van de grootste economieën in de wereld. De driedaagse top wordt gehouden in de Engelse badplaats Carbis Bay. Visit Cornwall, lanceert deze week een campagne om internationale bezoekers te inspireren tot een bezoek na de top.

Dit biedt het graafschap

Visit Cornwall, het regionale bureau voor toerisme, brengt alles wat het graafschap te bieden heeft samen op een speciaal ontworpen portal voor de media en de reisbranche. De website is vanaf 27 mei te bezoeken. Visit Cornwall organiseert ook een speciaal virtueel evenement om internationale media en touroperators kennis te laten maken met de hoogtepunten van Cornwall (ook op 27 mei).

Bij de aankondiging van de campagne zei Malcolm Bell, Chief Executive van Visit Cornwall: “Cornwall is de natuurlijke keuze om dit jaar de G7-top te organiseren, alle thema’s en prioriteiten voor het Britse voorzitterschap van de G7 komen hier samen. De mijnen van Cornwall hebben bijgedragen aan het ontstaan van de industriële revolutie in het VK en mijnwerkers uit Cornwall hebben zich over de hele wereld gevestigd. Vandaag de dag staat de regio aan de top van de nieuwe groene revolutie in het VK.

 

 

“Het prachtige landschap van Cornwall omvat enkele van de mooiste stranden en kusten van het VK en zelfs het grootste overdekte regenwoud ter wereld. Als internationale bezoekers al van Cornwall gehoord hebben, dan is de kans groot dat dit te danken is aan films en TV shows die hier opgenomen zijn, van James Bond tot BBC’s Poldark. Maar vakantiegangers zullen misschien verrast zijn door de fantastische wandelingen langs de bijna 650 km lange kustroute, de prachtige tuinen en fauna, het eten en drinken van wereldklasse, de historische huizen, kastelen en de levendige kunst- en cultuurscène.

“Als reizigers eenmaal weer vrij zijn om naar het VK reizen, moet Cornwall hoog op het wensenlijstje staan van plaatsen om te zien. We zijn gezegend met kilometerslange rustige landschappen en fantastische outdoor ervaringen. Daarbij hebben we een ruim aanbod kwalitatief hoogwaardige en karaktervolle accommodaties”.

Behalve rechtenvrij beeldmateriaal, nieuw ontwikkelde videos en diverse voorbeeldroutes zal de nieuwe portal VisitCornwallTravelTrade.com ook een serie blogartikelen bevatten. Bezoekers van de site krijgen hier toegang tot alles wat ze moeten weten, waaronder fascinerende feiten die Cornwall in verband brengen met de landen die lid zijn van de G7.

 

 

Op 27 mei wordt live vanuit St Ives een virtueel media-evenement georganiseerd, dit markeert de officiële lancering van de Visit Cornwall G7 toerisme legacy campagne en portal. Internationale reispers, touroperators en reisagenten worden uitgenodigd om één van de twee evenementen bij te wonen die om 09:00 en 18:00 uur Nederladse tijd plaatsvinden. Het evenement omvat een overzicht van de hoogtepunten van de regio, een update van nieuwe producten en een Q&A sessie met Malcolm Bell, Chief Executive van Visit Cornwall. Er is ook gelegenheid om een selectie Cornish goodies te winnen en een verblijf van twee nachten in het nieuwe Bodmin Jail Hotel.

De G7 top vindt plaats van 11 tot 13 juni in Carbis Bay aan de noordwestkust van Cornwall, op steenworp afstand van St Ives, beroemd geworden door de St Ives School of artists die hier halverwege de vorige eeuw hun thuis maakten. De voormalige vissersenclave heeft een met een Blauwe Vlag bekroond strand, omgeven door subtropische planten en het luxe Carbis Bay Hotel and Estate, dat dit jaar de gastheer is van de top.

Cornwall ligt in het uiterste westen van Groot-Brittannië op een schiereiland dat bijna geheel door de Atlantische Oceaan omgeven is. Hier vind je het meest westelijke punt van het land, Land’s End. Een paar kilometer van de kust en nog verder naar het westen ligt een archipel van piepkleine eilandjes die samen de Isles of Scilly vormen.

 

 

 

 

 

Comments are closed.