Thalys ontvangt financiering van 120 miljoen euro

Thalys ontvangt een financiering van vijf Europese banken voor een totaalbedrag van 120 miljoen euro met een looptijd van vier jaar. De spoorwegmaatschappij doet voor de eerste keer sinds haar bestaan een beroep op externe financiering. De financiering is recent goedgekeurd door de raad van bestuur van Thalys.

Thalys-trein

Moeilijke context

Dit alles speelt zich af in een bijzonder moeilijke context voor Thalys met een omzetdaling van -70% in 2020, een negatieve EBITDA van – 78,5 miljoen euro en een nettowinst in 2020 van – 137,7 miljoen euro.

 

 

“Wij zijn tevreden met de afronding van deze transactie. Het stelt de toekomst van Thalys veilig op een moment waarop de reisbeperkingen worden opgeheven en onze activiteiten zich geleidelijk hervatten. Deze financiering is volledig geïntegreerd in het herstelplan van Thalys dat wordt voortgezet. Met de voltooiing van deze transactie kan Thalys zich richten op haar commerciële herstel en het hervatten van de groei”, aldus Bertrand Gosselin, CEO van Thalys.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.