De beeldentuin bij Kasteel het Nijenhuis opent 19 mei

Nu het kabinet heeft aangekondigd dat de doorstroomlocaties buiten weer open mogen, gaat ook de beeldentuin bij Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe open. Rond het kasteel, een van de best bewaarde havezaten van Overijssel, ligt een beeldentuin van 4,5 hectare.

Basis voor Museum de Fundatie

Tot 1984 werd Kasteel het Nijenhuis (waarvan de eerste vermelding dateert van 1382) bewoond door Dirk Hannema (1895 – 1984). Zijn verzameling vormt de basis van Museum de Fundatie Zwolle en Heino/Wijhe. De beeldentuin rond het kasteel bestaat uit siertuinen afgewisseld met bossen. Hier worden ruim 100 beelden uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee en Provincie Overijssel tentoongesteld.

 

 

Tussen de bomen en op de gazons zijn sculpturen te zien van de laat 18de eeuw tot nu, van kunstenaars als Ossip Zadkine, Charlotte van Pallandt, Tom Claassen, the Zhou Brothers, Eugene Dodeigne, Dora Dolz en Ronald A. Westerhuis.

Het kasteel, waar normaal gesproken wisselende tentoonstellingen en collectie worden getoond, is vooralsnog tijdelijk gesloten. In de beeldentuin gelden de regels uit het museumprotocol, om voor iedereen het bezoek zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

 

 

Tickets kunnen vanaf vandaag, tegen een gereduceerd tarief, gereserveerd worden via de website van Museum de Fundatie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.