Reis-techbedrijf Holidu haalt 37 miljoen euro op in Serie D-financiering

Holidu, een toonaangevend technologiebedrijf op het gebied van vakantiehuizenverhuur, maakte vandaag bekend dat het bedrijf 37 miljoen euro aan kapitaal heeft veiliggesteld. De Serie D financieringsronde wordt geleid door 83North, met deelname van de volgende bestaande investeerders.

Kees Koolen, Prime Ventures, EQT Ventures, Coparion, Senovo, Lios Ventures en Chris Hitchen. Kees Koolen, voormalig CEO van Booking.com, is sinds september 2020 persoonlijke investeerder van Holidu. Tevens is Koolen sinds 2016 een actief bestuurslid bij Holidu. Ook Claret Capital (voorheen Harbert European Growth Capital) doet mee aan de financieringsronde en verstrekt zowel aandelenkapitaal als durfkapitaal. De nieuwe investering brengt de totale financiering van het bedrijf op meer dan 100 miljoen euro sinds de oprichting.

SUBTITEL

De missie van het bedrijf is om het zoeken en boeken van vakantiewoningen gemakkelijk te maken. Holidu is actief in 21 landen met een zoekmachine die meer dan 15 miljoen vakantieaanbiedingen van meer dan duizend reissites en particuliere aanbieders combineert. Onder de merknaam Bookiply helpt het bedrijf eigenaren van vakantiehuizen ook om meer boekingen te krijgen met minder inspanning door middel van een software-en-service-oplossing.

 

 

Ondanks het feit dat de COVID-19-pandemie de reissector bijzonder hard heeft getroffen, zijn de inkomsten van Holidu in 2020 aanzienlijk gestegen ten opzichte van 2019. Bovendien werden de zoekactiviteiten operationeel winstgevend. Alleen al in juli 2020 maakten meer dan 27 miljoen reizigers gebruik van de Holidu-website, waardoor het wereldwijd een van de grootste platforms voor vakantieverhuur is. Ook breidde Bookiply zijn klantenbestand van vakantieverhuurders aanzienlijk uit en is het nu marktleider van vakantieverhuur op belangrijke toeristische bestemmingen zoals de Balearen, de Canarische Eilanden en Sardinië.

 

 

De nieuwe financiering zal Holidu in staat stellen om zowel de winstgevende groei van de zoekmachine voor vakantiewoningen als de software- en dienstenleverancier Bookiply uit te breiden. Daartoe zal de onderneming investeren in productontwikkeling en in de verwerving van nieuwe partnerschappen om in te spelen op de toenemende vraag naar particuliere accommodaties. Om de best mogelijke service te bieden aan regionale vakantieverhuurders, opent het bedrijf meer Bookiply-kantoren in Europa.

Johannes Siebers, CEO en mede-oprichter van Holidu, zegt: “De wens om weer te reizen is enorm en vakantiehuizen zijn perfect voor de comeback van toerisme. Ondanks aanhoudende lockdowns zijn onze boekingen in 2021 al aanzienlijk hoger dan het niveau van vóór de pandemie in 2019 en we verwachten dat de vraag deze zomer sterk zal stijgen.”

Hij voegt verder toe: “Met Bookiply zijn we de nummer één leverancier van vakantieverblijven in verschillende regio’s geworden. Dankzij onze regionaal gerichte aanpak, ons geavanceerde technologieplatform en onze sterke focus op operationele efficiëntie zijn wij in staat om op economische wijze nieuwe vakantiewoningen te verwerven. Deze financieringsronde is een bewijs van hoe ver we in dat opzicht al gekomen zijn, en hoeveel mogelijkheden er nog voor ons liggen.”

Nieuwe verwachtingen van reizigers

Mede-oprichter en Holidu CTO Michael Siebers voegt toe: “De verwachtingen van reizigers en hosts zijn sterk veranderd sinds Covid-19. We zijn snel geweest met het bouwen van nieuwe functies die gebruikers in de huidige situatie willen, zoals bijvoorbeeld flexibele annulerings- en betalingsoplossingen. Met deze financiering investeren we verder in productontwikkeling en zullen we onze technologie-organisatie verdubbelen.”

Laurel Bowden, Partner bij 83North, zegt: “Vakantieverhuur is een zeer concurrerende markt en de groei van Holidu tijdens de pandemie is zeer indrukwekkend geweest. Wij voelen ons aangetrokken door hun sterke operationele efficiëntie en bewezen vermogen om markt voor markt te groeien. Als vroege backers van wereldwijde marktleiders als Wolt, Mirakl en JustEat geloven wij dat Holidu en Bookiply een vergelijkbare positie in de vakantieverhuurmarkt kunnen opbouwen. We kijken uit naar de weg die voor ons ligt en ik ben blij dat ik in hun bestuur zit.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.