Resetten bij de boer in de meivakantie

Vakantie bij de boer is populairder dan ooit. Jong en oud zoeken dit voorjaar de ruimte en het boerderijleven op om te resetten. Bij de 18 locaties van Boerenbed in Nederland is komende weken bijna geen plekje meer te vinden. Even geen coronastress en beeldschermen in de meivakantie, maar slowfood koken op een houtkachel, knuffelen met koeien, slapen in een bedstee en heerlijk gewoon, gezellig een spelletje doen.

Vakantie op de boerderij

Vakantie in een tenthuisje op de boerderij betekent bij Boerenbed ‘even simpeler leven’. Waar niet je mobiele telefoon, maar de houtkachel je beste vriend wordt.

 

 

‘De vraag is enorm’, vertelt directeur en mede-eigenaar Dries Veen van Boerenbed en medegrondlegger van Belvilla. ‘Natuurlijk is de meivakantie altijd al druk, maar dit jaar meer dan ooit. Wij merken dat iedereen op zoek is naar een manier om even te resetten, mensen willen eruit en iets leuks doen. De boerderij is dan een ideale plek: wakker worden met uitzicht op de koeien in de wei, groen rondom en je bent druk met simpele zaken, zoals vuur maken in je houtkachel.’

 

 

Knuffelen met koeien

Juist de simpele zaken zijn de kracht van een vakantie in een Boerenbed, merkt Dries Veen. ‘Je móet hier wel terugschakelen. Want zonder elektriciteit en een modern fornuis wordt het leven heel anders. Dat is een beleving op zich’, stelt hij.

Kinderen laten de iPad liggen om met de boer de dieren te voeren, jongeren zijn uren bezig met hun houtvuur om lekker te chillen. ‘Verrassend, je zou denken dat jongeren meer spektakel zoeken, maar blijkbaar niet. We krijgen momenteel veel boekingen van kleine vriendengroepjes die er een paar dagen met elkaar op uit willen, corona-proof. Een beetje samen koken, barbecueën, spelletjes doen en ze hebben vooral veel lol’, vertelt Veen. ‘Een paar dagen zonder elektriciteit is al genoeg voor een groot avontuur.’

Vakantie bij de boer in een Boerenbed

Boerenbed heeft 65 locaties, waarvan 19 in Nederland. Daarnaast vind je de boerderijen in Groot-Brittannië, Frankrijk, België en Zwitserland. Het zijn altijd kleinschalige vakantieadressen met 5-10 tenthuisjes op het erf van een werkende boerderij. Elk tenthuisje heeft eigen sanitaire voorzieningen.

 

 

 

 

Comments are closed.