Boat Bike Tours kijkt uit naar reisseizoen 2023

Bijna als vanouds, zo omschrijft Boat Bike Tours het seizoen 2022. Ook voor 2023 ziet het er positief uit. “Gelukkig is het weer zo dat mensen vakantieplannen maken voor de komende lente en zomer. 2023 wordt – met een kleine slag om de arm – een ouderwets jaar zonder lockdowns of restricties. Een verademing om te constateren dat mensen weer op reis willen gaan”, vindt Jan Timmermans, directeur van de Amsterdamse reisorganisatie.

Goed voorbereid op het nieuwe seizoen

Na de lockdowns mochten de schepen van Boat Bike Tours in de zomer van 2020 als eerste weer in de Nederlandse wateren varen. Dat was even spannend, maar pakte heel goed uit. Mede doordat de reisorganisatie goede voorzorgsmaatregelen had genomen, waarvan een aantal nog altijd geldt. “Gezondheid, veiligheid en welzijn staan voorop. We weten dat we voorlopig allemaal voorzichtig moeten zijn. Daarom blijven wij ons houden aan alle noodzakelijke hygiëne- en veiligheidsmaatregelen”, aldus Timmermans. “Op basis van onze recente ervaringen zijn de regels voor deelname aan een reis met ons in het seizoen 2023 niet anders dan de regels voor 2022. We zijn goed voorbereid en hebben zin in het nieuwe seizoen!”

 

 

Stap gezond aan boord

Boat Bike Tours houdt zich dus aan de richtlijnen en neemt verantwoordelijkheid. Een van de basisregels die worden gehanteerd, luidt: ‘als je gezond bent en het land in mag, mag je ook mee aan boord’. Verder mag een gast mee aan boord zolang deze gezond is en geen symptomen van Covid vertoont. Timmermans: “Maar ontstaan er aan het begin of tijdens de reis toch symptomen en wordt er positief getest, dan zal de gast het schip helaas zo snel mogelijk moeten verlaten.” Bovendien raadt de reisorganisatie altijd aan om gevaccineerd op reis te gaan.

 

 

Ontspannen en onbezorgde vakantie

Er wordt goed gelet op gezondheid, hygiëne en veiligheid aan boord van de schepen. De looproutes in de wandelgangen zijn nog intact en er wordt gezorgd voor goede ventilatie. “De voorgaande zomers hebben laten zien dat dit alles niets afdoet aan de goede sfeer en gezelligheid aan boord. Van veel gasten hebben we vernomen dat ze een ontspannen en onbezorgde vakantie hebben gehad, juist door de goed doordachte maatregelen van ons coronaprotocol”, aldus Timmermans.

2023: nieuwe reis door Noord-Holland

“Persoonlijke reiservaringen en weg van het massatoerisme, dat is altijd ons succesrecept geweest”, vertelt Timmermans. Dat giet Boat Bike Tours in een heel concrete vorm in de nieuwe achtdaagse route ‘De kustlijn van Noord-Holland’, inclusief trip naar het Waddeneiland Texel. “Tijdens deze nieuwe reis fietsen mensen door het gevarieerde landschap dat de provincie kenmerkt. Langs uitgestrekte zandstranden en landbouwgrond, door prachtig groene weidelanden en natuurlijk meerdere vissersdorpjes. Een must-do deze zomer!”

 

Reizen door heel Nederland en daarbuiten

Met nieuwe en korte tochten speelt Boat Bike Tours in op de groeiende vraag naar vier- tot vijfdaagse trips. Gasten fietsen dan bijvoorbeeld in etappes van Amsterdam naar Antwerpen of van Antwerpen naar Brugge. Naast de bekende steden in het westen, waaronder Alkmaar en Haarlem, biedt de reisorganisatie ook reizen aan naar het oosten (Historische Hanzesteden) en noordoosten (Friesland en Terschelling) van het land. Timmermans: “Nederland is prachtig. De mooiste fietspaden van ons land hebben we weten te vinden.”

 

 

 

 

 

Comments are closed.