Luxe vakantiehuizen erg populair in de voorjaarsvakantie

Luxe vakantiehuizen zijn erg populair tijdens de voorjaarsvakantie. Dat blijkt uit data van het boekingsplatform BungalowSpecials, waar grote parken van onder andere Landal GreenParks, Roompot en Center Parcs bij zijn aangesloten.

Commercieel directeur Menno van der Ster: “Mensen kiezen deze voorjaarsvakantie duidelijk voor een groter huis met meer luxe. Ze blijven gemiddeld ook meer nachten slapen ten opzichte van de krokusvakantie afgelopen jaar.”

Keuken

Verder ziet BungalowSpecials ook een duidelijke verschuiving van hotelkamers naar vakantieparken. “Sinds de lockdown zijn in de hotels de restaurants en bars op slot gegaan”, verduidelijk van der Ster. “Het grote voordeel van een vakantiehuis is dat je daar een keuken tot je beschikking hebt. Bovendien kun je ook in veel parken aangeven dat je een maaltijd wil laten bezorgen of afhalen.”

 

 

Daling

De organisatie ziet wel een daling in het aantal boekingen voor de voorjaarsvakantie. Ten opzichte van vorig jaar is er namelijk 20% minder geboekt. Opvallend: voor de rest van februari is het aantal boekingen gestegen met 18%. Ten opzichte van 2019 is het aantal boekingen voor de rest van februari zelfs gestegen met liefst 249%. De populairste regio’s deze voorjaarsvakantie zijn de kust, de Veluwe en de Peel.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.