Ontmoet de meest bijzondere dieren van het hoge Noorden

Marieke ten Berge is gefascineerd door het Noorden. In de kou lijkt haar bloed te bruisen. De prachtigste tekeningen komen voort uit de wandelingen die zij door die ijzige streken maakt. De dieren die ze op haar tochten zag, inspireerden haar tot de linosneden die dit platenboek rijk is.

Jesse Goossens laat de dieren vertellen wie zij zijn. Zo ontmoet de lezer de ijdele kuifalk die naar mandarijntjes ruikt als hij een vrouwtje wil lokken. De ringelrob die ijsberen om de tuin leidt door bellen onder water te blazen. De Euraziatische lynx die volgens de Noordse mythologie in de toekomst kan kijken. De drieteenmeeuw die niet aan de driesecondenregel doet. De zingende bultrug. De veelvraat die zijn naam eer aan doet. De verhalen over 35 fascinerende dieren van het Noorden.

Over Marieke ten Berge


Marieke ten Berge is opgeleid als ontwerper bij een trendbureau in de home- en decoratiebranche. Haar grote liefde is illustreren in de breedste zin van het woord. Ze woont in een oude boerderij, en waar vroeger koeien stonden werkt ze nu aan kinderboeken. De natuur is Mariekes belangrijkste inspiratiebron. Naast Noord verschijnt dit voorjaar het prentenboek Ei moet uit, dat ze met Mariken Jongman maakte.

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

Over Jesse Goossens

Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

 

 

Over Lemniscaat Natuurlijk!

Wat is er leuker dan de natuur in te gaan en je ogen en oren de kost te geven? Er is zoveel te ontdekken – maar je ziet pas echt een heleboel als je weet waarnaar je moet kijken, waaraan je moet ruiken en waarnaar je moet luisteren. En je kunt pas echt sporen zoeken als je weet waarnaar je zoekt. Eigenlijk is het allerbeste om eerst lekker op de bank te kruipen, een prachtig natuurboek te lezen en je te verwonderen over de natuur, de planten en de dieren. Er gaat een wereld voor je open! Klik hier voor meer Lemniscaat Natuurlijk!-titels.

SUBTITEL

4eALINEA

 

 

 

 

Comments are closed.