Vanaf nu veilig en betrouwbaar sneltesten op Schiphol

Als je een noodzakelijke reis moet maken, heb je voor een aantal landen naast de PCR test ook een sneltest nodig. Die moet aantonen dat je geen COVID-19 hebt en mag soms maximaal 4 uur voor vertrek zijn afgenomen. Sinds drie weken is het mogelijk om op Schiphol een sneltest af te nemen bij Spoedteststraat.

Vermijd drukke testhallen

Nederlanders die een noodzakelijke reis moeten maken naar het buitenland en vliegen vanaf Schiphol, hebben de mogelijkheid om binnen een sneltest te doen. Hoewel momenteel alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan en je zou denken dat vliegtuigen bijna leeg zijn, is het nog steeds erg druk bij die testlocaties. Een vaak gehoorde klacht is dat reizigers verrast zijn over het grote aantal personen dat staat te wachten op een sneltest in een relatief kleine ruimte en dat mensen lange tijd in een rij op hun beurt moeten wachten. Je loopt hierdoor onnodig risico, aangezien sommige reizigers toch positief getest worden en je de kans hebt dat een van deze personen jou aansteekt met het COVID-19 virus.

Vanuit je eigen auto getest worden

Vanuit je eigen auto getest worden

Veilig testen vanuit je eigen auto

Bij Spoedteststraat.nl heb je op slechts vijf minuten rijafstand van Schiphol de mogelijkheid om op een veilige manier een sneltest te doen. Met je eigen auto rijd je naar de sneltest locatie, waar je vervolgens een tent inrijdt en wacht tot een zorgprofessional de sneltest bij je afneemt. Dit duurt gemiddeld slechts 5 minuten en doordat je altijd in je eigen auto blijft, loop je geen gevaar door anderen en lopen anderen ook geen gevaar door jou. Vervolgens rijd je door naar de parkeergarage van Schiphol en loop je naar de vertrekhal als je de negatieve uitslag hebt. Binnen 15 tot 30 minuten na afname van de corona test krijg je deze uitslag al via e-mail en ben je bij een negatieve uitslag klaar om te vliegen.

Heb je geen vervoer naar de teststraat? Boek dan ook een PCR-taxi die je veilig naar de teststraat en weer retour naar luchthaven Schiphol brengt.

Verantwoord op reis

Als je testuitslag negatief is en je dus geen corona hebt, is het voor jou toegestaan om te gaan vliegen. Je kan dit aantonen met het certificaat wat je krijgt via e-mail. De afgelopen tijd zijn valse certificaten al regelmatig in het nieuws geweest. Het certificaat dat jij krijgt bij deze sneltest wordt internationaal erkend en geaccepteerd. Het certificaat kan online gevalideerd worden door de Douane en bij het inchecken. Zo helpt het bedrijf actief mee in de strijd tegen valse reiscertificaten.

 

 

Let op: niet alle landen staan een sneltest (antigeentest) toe. Voor sommige landen is enkel een sneltest voldoende en voor sommige landen heb je daarnaast ook nog een negatieve PCR uitslag nodig.

  • Bonaire: PCR-test (maximaal 72 uur voor vertrek) en antigeentest (maximaal 4 uur voor vertrek)
  • Denemarken: PCR-test of antigeentest (beide maximaal 24 uur voor vertrek)
  • Duitsland: PCR-test of antigeentest (beide maximaal 48 uur voor vertrek)
  • Finland: PCR-test of antigeentest (beide maximaal 72 uur voor vertrek)

De voorwaarden kunnen per dag door de landen worden aangepast. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest actuele adviezen, voordat je een afspraak reserveert.

 

Erkende testers

De veiligheid bij Blue Tests B.V. is zo hoog dat naast bedrijven ook (semi)overheden en zelfs voetbalclubs kiezen voor deze door de RIVM erkende sneltesten. Kostbare verloren werktijd wordt zo voorkomen aangezien men met eigen vervoer door de teststraat rijdt. Op verzoek kan de teststraat ook op een gekozen locatie worden opgezet voor zakelijke testen.

 

 

De spoedteststraat is 7 dagen per week geopend van 07:00 tot 19:00. Afspraken kunnen 24 uur per dag online gemaakt worden op spoedteststraat.nl. Betalen kan online met iDEAL of creditcard of bij de testlocatie met pinpas of contant.

 

 

 

 

 

Comments are closed.