Franse bestemmingen blootgelegd in deze bodypaintingserie

We worden dagelijks blootgesteld aan onze vakantiedromen nu we fysiek nog niet kunnen reizen. Als de naturist niet op pad kan, dan inspireren we de naturist toch gewoon thuis? Dat is precies wat France 4 Naturisme, aanbieder van zes naturistencampings in Frankrijk, dacht bij het opzetten van een wel heel unieke reeks kunstwerken, inclusief verborgen naakt!

Medoc wijngaarden nabij Euronat Village Naturiste

Een aantal leden van de NFN (Naturisten Federatie Nederland), zijn van top tot teen beschilderd in thema’s van de zes Franse campings. En dat was nog wel even een uitdaging voor zowel de kunstenaressen van Gekleurd Naakt als de deelnemers. Elk van de bodypaintings heeft namelijk minstens 8 uur geduurd. Op de kunstwerken worden onder andere de prachtige lavendelvelden, wijnstreken en stranden van Frankrijk weerspiegeld – een hommage aan de bijzondere gebieden waar de naturistencampings gelegen zijn.

Eén zijn met de natuur

De bodypaintingserie is geïnspireerd op één zijn met de natuur en het vrije gevoel dat een naturistenvakantie teweeg kan brengen. Iepke Seebregts, een van de kunstenaressen van Gekleurd Naakt, legt uit: “Wat ons juist zo aantrekt aan het beschilderen van menselijke lichamen is dat de manier van werken veel intiemer is. Je maakt contact met de modellen en leert elkaar kennen. ”

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

“Het menselijk lichaam heeft ook allerlei mooie vormen en lijnen die je met verf heel mooi kunt accentueren. Voor de reeks van France 4 Naturisme beschilderden we naturisten en die waren gelijk heel vrij in hun naaktzijn. Dat werkte voor ons heel fijn.”

 

 

Wijngaarden en lavendelvelden

Wie denkt aan Frankrijk, denkt al snel aan de bijzondere wijnstreken die door het hele land door te vinden zijn. Het beeld voor camping Euronat Village Naturiste is dan ook geïnspireerd op de wijnen uit het noordwesten van Bordeaux. De camping is namelijk gelegen in een pijnboombos direct aan de rand van de Atlantische kust waar ook de prestigieuze Medoc wijngaarden te vinden zijn.

Lavendelvelden bij Domaine de Bélézy

Lavendelvelden bij Domaine de Bélézy

Ook de Provence, waar naturistencamping Domaine de Bélézy gelegen is, bood de nodige inspiratie aan de fotoreeks. Van mid juni tot begin augustus kleurt de regio paars door de bloei van lavendel, de inspiratie voor dit beeld. Aan de voet van de Mont-Ventoux kan men naast het bezichtigen van de indrukwekkende lavendelvelden, ook verschillende steekproducten proeven waaronder lavendeljam, likeur en honing.

Ontspannen aan de Middellandse zee

Marjolijn Dijkstra-Post, een van de deelnemers aan het bodypainting project, zei: “Ik wilde al jaren eens gebodypaint worden. Kunst laten maken van je lichaam, dat leek me zo gaaf! Toch deed ik nooit iets met die wens, ik vond dat ik er niet het lijf voor had.

 

 

Drie jaar geleden ben ik flink afgevallen en daardoor voelde ik me lekkerder in mijn lichaam. Toen de oproep van France 4 Naturisme voorbij kwam waar juist gevraagd werd naar lichamen in alle soorten en maten, heb ik geen seconde getwijfeld en mij gelijk aangemeld.”

Middellandse Zee bij Le Sérignan Plage Nature

Marjolijn poseerde voor het beeld van Camping Le Sérignan Plage Nature, dat ideaal gelegen is naast een prachtig fijn zandstrand, dat geleidelijk afloopt in de Middellandse Zee. Het vrije gevoel van vakantie was hiervoor de grootste inspiratie.

Naaktrecreatie in gezinsverband

Naast rust en reinheid vind je op de naturistencampings ook genoeg activiteiten voor naaktrecreatie in gezinsverband. Zo is Riva Bella, gelegen op Corsica, ideaal voor wie zonder badkleding een duik wil maken in de Middellandse Zee. Corsica staat ook bekend onder bijnaam ‘Eiland der schoonheid’, mede door zijn wilde natuur en uitgestrekte kustlijn met transparante zeebodems. Geen wonder dat het eiland daarom een inspiratierol speelde in deze reeks.

Eiland Corsica waar Riva Bella gelegen is

Eiland Corsica waar Riva Bella gelegen is

Actief op het strand aan de Atlantische kust

In het hart van Les Landes, genesteld in een dennenbos van 45 hectare, ligt het domein Arnaoutchot dat bezoekers verwelkomt aan de Atlantische kust. De regio is ideaal voor watersportliefhebbers, zo kunnen hier surfclinics gevolgd worden maar ook paddle-, kano- of windsurflessen. Het beeld is dan ook een eerbetoon aan de naturist, die vaak kiest voor een actieve, sportieve levensstijl.

Atlantische kust bij domein Arnaoutchot

Atlantische kust bij domein Arnaoutchot

Mediterrane landschap uit Gard

Het departement Gard is een van de vijf departementen van de regio Occitanië en hier is ook naturistencamping Domaine de la Sablière te vinden. De regio staat bekend om de eeuwenoude olijfbomen die tot de dag van vandaag zorgen voor excellente olijfolies. Het Mediterrane landschap van deze regio komt tot z’n recht in deze laatste foto uit de bodypaintingserie.

Olijfbomen nabij Domaine de la Sablière

Olijfbomen nabij Domaine de la Sablière

 

 

 

 

 

Comments are closed.