Nederlanders reizen pas na vaccinatie

Uit onderzoek van Belvilla blijkt dat 42% van de Nederlanders mikt op een reis in de zomervakantie. Door de huidige omstandigheden kijken we verder vooruit. Het vaccin speelt hier een rol. Wanneer gaan we op vakantie en waar willen we dan heen? Belvilla deed er onderzoek naar.

Uitkijken naar vakantie

Bijna 69% van vakantieminnend Nederland geeft aan van plan te zijn om dit jaar nog te reizen. Daarentegen geeft slechts 8% aan pas weer reisplannen te hebben voor 2022. Toch hebben niet alle vakantiegangers nu al concrete plannen voor het boeken en wachten zij voorlopig de maatregelen af.

 

 

“1 op de 5 Nederlanders (23%) wacht met reizen tot ze gevaccineerd zijn. De verwachting is dat de meesten vanaf de zomer op reis gaan, de traditionele vakantieperiode waar naar uitgekeken wordt. We zien bijvoorbeeld nu al dat we voor augustus 9% meer boekingen hebben in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. We begrijpen dat momenteel veel mensen aan reizen denken en er zeker van willen zijn dat zij het vakantiehuis kunnen boeken dat zij voor ogen hebben”, geeft Hanita van der Meer van Belvilla aan.

 

 

Ook in andere Europese landen merken Belvilla, en het zusje, DanCenter, dat velen (42%) hun zinnen hebben gezet op een reis in de zomer. Ook voor de periode na de zomer ziet de specialist het aantal boekingen door Nederlanders al stijgen: zowel de herfst- als de kerstvakantie kennen nu al respectievelijk 49% en 117% meer boekingen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar

Belvilla woning in Kroatië

In deze tijden is voor ruim 30% van de vakantiegangers de mogelijkheid om gratis te kunnen annuleren de reden om hun vakantie nu al vast te leggen. Naast deze optie worden reviews van andere reizigers ook zeer gewaardeerd onderzocht Belvilla.

Populaire bestemming

Als we op reis gaan, dan durft slechts een enkeling te vliegen. Meer dan eenderde heeft voorkeur voor reizen binnen Europa met de auto. Zoomen we in op de meest populaire vakantiebestemmingen, dan vormen Nederland, Duitsland en Frankrijk de top 3 onder Nederlanders. Verrassend genoeg komt buurland België niet in deze top voor. De vakantie in eigen land blijft vooral in het voorjaar favoriet. Daarnaast verwacht de specialist op het gebied van vakantiehuizen dat er richting de zomer veel last minute geboekt zal worden voor een vakantie over de grens.

Voorkeur voor vakantiehuis

Voor onze vakantie kiezen we voor de veiligheid van onze eigen bubbel, vandaar dat het vakantiehuis zowel in eigen land als over de grens populair blijft. Nederlanders reizen voornamelijk met nabije familie (50%) of hun partner (32%). Hanita: “Voorheen boekten vakantiegangers vooral ook wat grotere huizen, maar nu zien we veel vraag naar knusse vakantiehuizen. De behoefte aan het gezellig samenzijn staat voorop. Daarnaast zien we ook dat de luxe van een eigen zwembad en een grote tuin gewilde faciliteiten zijn. Mensen willen duidelijk meer geld uitgeven aan hun vakantie”.

 

 

 

 

 

Comments are closed.