Ontdek meer met de nieuwe Camper 1090 van Garmin

Garmin kondigde onlangs de Camper 1090 aan, het nieuwste en grootste navigatiesysteem binnen de Camper-serie. Met het nieuwe 10-inch, hoge resolutie, edge-to-edge touchscreen display van de Camper 1090 zie je als bestuurder onderweg alle belangrijke informatie duidelijker dan ooit tevoren. Het heldere display van de Camper 1090 kun je zowel horizontaal als verticaal gebruiken.

Extra groot display

“Het extra grote display van de Camper 1090 maakt het voor bestuurders gemakkelijk om de navigatiedetails te zien die tijdens de reis van belang zijn”, zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “Of je nu met je gezin door je favoriete natuurgebied rijdt of aan een groter avontuur over de grenzen begint, bestuurders hebben nu een scherp, responsief display dat is afgestemd op het rijden met een camper, caravan of trailer.”

 

 

De Camper 1090 biedt alle belangrijke functies van de huidige Garmin Camper-modellen, zoals de Camper 890, inclusief aangepaste Camper-navigatie1 die rekening houdt met de grootte en het gewicht van de camper, caravan of trailer om een geschikte route-optie te vinden. Tevens worden er meldingen gegeven om te waarschuwen voor aankomende gevaren zoals scherpe bochten en steile hellingen. Sightseeing wordt gemakkelijk gemaakt met Tripadvisor® reizigersbeoordelingen, Foursquare® bezienswaardigheden en de voorgeladen reisinhoud van iOverlander™.

 

 

Gebruikers kunnen daarnaast gebruik maken van een database met kampeerplaatsen van ACSI™ en Campercontact™ en gratis stopplaatsen van Trailer’s PARK™. Deze kunnen gemakkelijk worden gefilterd met gewenste voorzieningen zoals elektrische aansluitingen, douches, internettoegang en meer. De Camper 1090 is voorzien van kaarten van heel Europa. Kaarten van andere delen van de wereld zoals Noord- en Zuid-Amerika2, Midden- en Noord-Afrika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland kunnen gratis worden gedownload op garmin.com/express.

Gemak onderweg

De Camper 1090 biedt functies die het rijgemak verhogen en een veiliger rijgedrag bevorderen. Bijvoorbeeld met Bluetooth handsfree bellen3 en een vernieuwde Garmin voice assistant optie die commando’s vereenvoudigt tot “OK Garmin”, zodat bestuurders hun handen aan het stuur kunnen houden. Dankzij de ingebouwde Wi-Fi kan het navigatiesysteem kaart- en software-updates uitvoeren zonder verbinding te maken met een computer.

Reisplanning gemakkelijk gemaakt

Met de nieuwe functie voor eenvoudige routeplanning kunnen gebruikers de Camper 1090 koppelen aan de Garmin Drive™ app4 om GPX-bestanden te importeren en te delen voor of tijdens een reis. Bovendien geeft de Garmin Drive app gebruikers toegang tot live brandstofprijzen, verkeer en weer, en de optie om smartphone-meldingen te bekijken. De Camper 1090 kan ook eenvoudig worden gekoppeld aan de Garmin BC™35 draadloze achteruitrijcamera of andere compatibele achteruitrijcamera’s5 om te kunnen zien wat er achter het voertuig gebeurd tijdens het achteruitrijden.

Montage-opties

De extra grote Camper 1090 is uitgerust met verschillende veilige montagemogelijkheden passend bij elk interieur. Denk hierbij aan een magnetische houder met oplaadmogelijkheid en heavy-duty zuignap, een schroefbevestiging, een zelfklevende dashboarddisk en een baladapter met een AMPS-plaat die compatibel is met hardware van derden – inclusief RAM-montagesystemen.

De Camper 1090 is vanaf nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €699,99.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.