Drents Museum schuift Armenië door en verlengt Helmantel

Vanwege de aanhoudende coronacrisis en de daarmee samenhangende beperkingen heeft het Drents Museum in Assen het tentoonstellingsprogramma van de eerste helft van 2021 ingrijpend gewijzigd. Het museum schuift de grote archeologietentoonstelling In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië door naar het voorjaar van 2022.

De succesvolle tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder, die slechts acht weken open is geweest, wordt verlengd tot en met 5 september 2021. De expositie Matthias Weischer – Bühne krijgt een verlenging tot en met 27 juni 2021. Vanaf 11 juli 2021 staat op het programma de tentoonstelling Beyond Belief van kunstenaar Deborah Poynton, die aanvankelijk op 18 april van start zou gaan.

 

 

Doorslaggevend voor de verplaatsing van de Armenië-tentoonstelling zijn de nieuwe coronamaatregelen die het onmogelijk maken dat het luchttransport van de objecten vanuit Armenië begeleid wordt door koeriers. In nauw overleg zijn daarom het Drents Museum en het History Museum of Armenia in Jerevan (waar de ca. 160 objecten vandaan komen) overeengekomen de expositie, met als eerdere startdatum 28 maart 2021, te verschuiven naar het voorjaar van 2022. Helmantel-fans kunnen hun hart ophalen, want door het uitstel van In de ban van de Ararat zijn de stillevens en kerkinterieurs van de Groningse meesterschilder nog te zien tot en met 5 september 2021.

Ook Matthias Weischer verlengd

Door de lockdown is de tentoonstelling Bühne van de kunstenaar Matthias Weischer tot nu toe slechts vier weken voor het publiek te zien geweest. Daarom en in het licht van de corona-ontwikkelingen heeft het museum besloten Bühne die op 28 maart zou aflopen, te verlengen. De circa dertig schilderijen van een van de meest opvallende vertegenwoordigers van de Duitse schilderkunst zijn nog tot en met 27 juni 2021 in de Abdijkerk te zien.

 

 

Aansluitend opent op deze plek vanaf 11 juli de tentoonstelling Beyond Belief van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Deborah Poynton. Het gaat om een overzicht met monumentale schilderijen die Poynton de afgelopen tien jaar maakte. De grote Frida Kahlo-tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo blijft onveranderd op de agenda staan voor komend najaar.

Aangepast tentoonstellingsprogramma Drents Museum 2021

  • Henk Helmantel – Meesterschilder verlengd t/m 5 september
  • Matthias Weischer – Bühne verlengd t/m 27 juni
  • Tamara Muller – PLAY! 23 mei t/m 19 september
  • Deborah Poynton – Beyond Belief 11 juli t/m 28 november
  • Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo 10 oktober 2021 t/m 27 maart 2022

Het Drents Museum is in ieder geval nog gesloten tot en met 2 maart 2021. In verband met corona zijn de genoemde data onder voorbehoud.

 

 

 

 

 

Comments are closed.