Dit is er te doen in het Distillers District in Schiedam

Het plannen van een internationale reis blijft voorlopig onzeker, maar vanaf dit voorjaar kunnen we er hopelijk weer op uit in eigen land. Op zoek naar een veelzijdige citytrip binnen de grenzen? Laat je verrassen door Schiedam. In de historische binnenstad vind je niet alleen de hoogste molens ter wereld, maar ook bijzondere winkels en sfeervolle hotels voor een ontspannen verblijf.

Slenter langs de romantische grachten, proef de authentieke sfeer en ontdek de wereldberoemde gins en jenevers.

Duik in de wereld van jenever, gin en likeur

De historische binnenstad heeft niet voor niets de bijnaam Distillers District. Eeuwenlang was dit het internationale hart van de jeneverindustrie. Klinkende namen als Ketel 1, de Kuyper Likeuren, Bobby’s Gin en Loopuyt komen uit Schiedam. De zeven hoogste molens ter wereld herinneren nog altijd aan het roemruchte jeneververleden van de stad (tip: Museummolen De Walvisch is ook te beklimmen). Boek een bezoek aan de speakeasybar van Loopuyt, waar je alles te weten komt over gin, de geheimzinnige wereld van de drooglegging en illegale barretjes. Nog meer historie snuiven? Tijdens een bezoek aan het Nationaal Jenevermuseum stap je in de wereld van de jeneverindustrie én kun je terecht voor een proeverij.

 

 

Tips om Schiedam te ontdekken

Begin je bezoek aan Schiedam met een bezoek aan het I-PUNT S’DAM in de WAAG. Hier haal je een zakformaat Distillers Trail op waarmee je langs de jenever- en ginhotspots van toen en nu kunt wandelen. Veel oude pakhuizen, distilleerderijen en branderijen zijn inmiddels omgetoverd tot winkels, restaurants en musea. Verken de authentieke binnenstad per voet en trakteer jezelf op ambachtelijke chocolade van De Bonte Koe. Slenter door de smalle steegjes, langs de haven en zet koers naar het Prinses Beatrixpark, het grootste park van Schiedam. De stad van een heel andere kant bewonderen? Boek een rondvaart op een fluisterboot en verken Schiedam vanaf het water. Leun achterover terwijl je luistert naar de verrassende verhalen van de gids.

Slapen in Schiedam

Op je gemak genieten van alles wat Schiedam te bieden heeft? Blijf dan slapen in een van de bijzondere hotels. Bij B&B de Gusto kun je slapen in een scheepswerf uit 1905. Geniet van hedendaagse luxe in een geheel gerenoveerd historisch pand in het hart van de jeneverstad. Middenin het historische centrum aan de Lange Haven vind je Stadsvilla Mout.

 

 

Het sfeervolle suitehotel bevindt zich in een gerenoveerd rijksmonument uit 1750 en vormt de perfecte uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Liever overnachten in een hotel omringd door groen? Bij Novotel Rotterdam-Schiedam waan je je in een oase van rust. Het hotel bevindt zich vlakbij natuurgebied Midden Delfland, waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Na een actieve dag staat het buitenzwembad klaar voor een ontspannende duik.

 

 

 

 

 

Comments are closed.