Emirates Group begint met Covid-19 vaccinatieprogramma voor personeel

De Emirates Group heeft een Covid-19 vaccinatieprogramma uitgerold voor haar substantiële personeelsbestand in de VAE, in coördinatie met de Dubai Health Authority en het Ministerie van Gezondheid en Preventie. Het vaccinatieprogramma begon vanochtend, waarbij prioriteit werd gegeven aan personeel in de frontlinie van de luchtvaart, waaronder het cabinepersoneel, het personeel in de cockpit en andere operationeel gerichte functies.

Gezondheid en welzijn van luchtvaartmedewerkers

De luchtvaartmaatschappij behoort samen met dnata tot de eerste transport- en luchtvaartorganisaties ter wereld die hun medewerkers de mogelijkheid bieden zich te laten vaccineren tegen het Covid-19 virus. In de loop van de pandemie hebben Emirates en dnata verschillende veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd om de gezondheid en veiligheid van passagiers, werknemers en andere gemeenschappen te waarborgen. De uitrol van het vaccinatieprogramma is weer een stap voorwaarts en helpt de gezondheid en het welzijn van luchtvaartmedewerkers te beschermen die reizigers dienen en helpen bij de transport van essentiële goederen over de hele wereld.

 

 

De Emirates Group maakt zowel de Pfizer-BioNTech als de Sinopharm-vaccins, die beide zijn goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten in de VAE, gemakkelijk toegankelijk voor haar werknemers op verschillende bedrijfslocaties in de VAE. Vaccinatieafspraken zullen 12 uur per dag, 7 dagen per week plaatsvinden om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk essentiële luchtvaartmedewerkers het vaccin kunnen krijgen. Werknemers van de Emirates Group in de VAE, kunnen er ook voor kiezen om zich te laten vaccineren in door de overheid aangewezen medische centra en klinieken. Vaccins zijn namelijk gratis en toegankelijk voor alle inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten.

 

 

Volgens de gegevens die zijn verzameld door Our World In Data, een onderzoekswebsite van de universiteit van Oxford, staat de VAE op de tweede plaats ter wereld wat betreft vaccinatiegraad. Met meer dan 19,04 doses per 100 mensen en bijna 1,9 miljoen vaccinaties die al zijn toegediend aan burgers en inwoners sinds de uitrol van vaccins in december 2020, ligt de VAE ligt op schema om tegen eind maart meer dan 50% van de bevolking te hebben gevaccineerd.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.