Genieten in een vakantiehuis in Nederland

Nu vakantie reizen naar het buitenland zo ongeveer “verboden” zijn – de hele wereld is oranje gekleurd – zit er niets anders op dan een fijne trip in Nederland te boeken. En dan vooral een vakantie die veilig is voor jou en je gezin. Als je alle opties naast elkaar zet, is vooral het huren van een vakantiehuis in Nederland de meest veilige optie op dit moment. Dit zijn de 4 tips waar je op moet letten bij het boeken van een huisje in ons mooie landelijke Nederland.

Waar ligt het vakantiepark van jouw keuze?

Kies de ligging van je vakantiepark met zorg. Moet je bijvoorbeeld snel weg kunnen? Dan is het handig als er ook nog openbaar vervoer in de buurt is. Als jij met de auto weggaat kunnen de achtergebleven huisgenoten alsnog met bus of trein. Ook is het handig als je jouw eigen auto naast je favoriete accommodatie kunt parkeren. Je voorkomt hiermee dat je te dicht bij andere mensen in de buurt komt en zo houd je goed afstand bij zowel aankomst als vertrek op jouw vakantie park. Vraag ook bij de receptie of er laadpalen zijn, al dan niet bij je eigen huisje, om zo jouw elektrische of hybride auto te kunnen opladen.

Is er gratis en goede Wifi?

Omdat veel vakantieparken in de bossen liggen kan het weleens voorkomen dat jouw 4G of 5G dataverbinding van je GSM niet zo goed is en hapert bij het downloaden. Een goede en snelle WiFi toegang is dan ook onontbeerlijk in een vakantiehuis. Vraag voor het boeken of er voldoende WiFi aansluitingen mogelijk zijn in jouw eigen accommodatie en of je een eigen WiFi router of zender hebt. Dat voorkomt storingen met de buren en het verkleint ook nog eens het risico op hackpogingen door buren die ongemerkt op jouw verbinding meekijken.

Heb jij goede WiFi?

Heb jij goede WiFi?

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

De kleine lettertjes van de boekingsvoorwaarden zijn juist nu belangrijk, want wat gebeurt er met jouw boeking als we plotseling ook niet meer in Nederland op reis mogen gaan? Krijg jij het geld terug dat je hebt betaald voor deze boeking? Krijg je een voucher met een bepaalde geldwaarde om later alsnog te kunnen verblijven? Het risico van een voucher zit hem erin dat hij een bepaald bedrag vertegenwoordigt. Als je op een later moment gaat boeken terwijl de vraag hoog is, is de kans groot dat de prijzen ook zullen stijgen.

Accommodatie in Bakkum

Vraag daarom of een voucher ook in een natura waarde uitgeschreven kan worden, bijvoorbeeld het recht op een midweek verblijf in het type accommodatie dat jij in eerste instantie geboekt had. Hiermee voorkom je verrassende prijsverhogingen en wordt je vakantie niet onnodig duurder.

 

 

Sommige bedrijven zullen annuleringen niet mogelijk maken als het kort van te voren is geboekt. Dit kan dus betekenen dat jij je geld kwijt bent. Lees dus goed de voorwaarden voor dat je een vakantiehuis Nederland boekt. Hiermee voorkom je teleurstelling en verlies van jouw zuurverdiende vakantiegeld.

Is contactloos inchecken mogelijk?

Met het oog op het advies om zo min mogelijk andere mensen van buiten je eigen bubbel te ontmoeten is dit een laatste waardevolle tip die niet mag ontbreken. Heeft de receptie van het bungalowpark waar jij je vakantiehuis heb geboekt de optie om contactloos in te checken?

 

 

Dat betekent dat jouw incheck moment vooral buiten plaatsvindt. Vooraf geef je alle gegevens al door aan het park, zoals welke reizigers met je meekomen, hun leeftijd, speciale wensen zoals een boodschappenpakket (handig!) en of je bijvoorbeeld een baby bedje nodig hebt. De medewerkers zorgen er dan voor dat alles klaarstaat in jouw huisje en dat de sleutel gereinigd klaar ligt in een gesealde envelop. Je rijdt dan langs de receptie, de computer scant je kenteken, jij toont jouw ID-kaart vanuit de auto en je krijgt via een soort hengel de envelop met sleutel en plattegrond overhandigd. Zo hoef je niet in contact te komen met de medewerkers van de receptie. Dat is wel zo veilig voor jou en natuurlijk ook voor hun!

 

 

 

 

 

Comments are closed.