Download de nieuwe inspirerende brochure over Hannover

Hannover staat synoniem aan een ontspannen levenshouding. De stad is niet te groot en niet te klein, niet te druk en niet te stil. Precies wat je nodig hebt om op adem te komen in deze onrustige tijden. Hannover combineert een stads karakter met prachtige groene omgevingen. Een relaxed levensgevoel, prachtige plekjes met cafés en boetieks en een rijkdom aan natuurschoon. Met de nieuwe brochure ‘Spannend ontspannend’ wil Hannover de bezoeker alvast inspireren

Met de fiets of te voet

Je kunt Hannover op ontspannen wijze verkennen op de fiets of te voet: een rode lijn leidt je langs de belangrijkste highlights, zoals het Neue Rathaus, het oude centrum en de befaamde Nana’s van beeldhouwster Niki de Saint Phalle. Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan prachtige baroktuinen van de Herrenhäuser Gärten en de uniek vormgegeven dierenwerelden van de Erlebnis-Zoo met meer dan 2.000 dieren.

 

 

Hannover is een van de groenste steden van Duitsland: het stadsbos Eilenriede is bijna twee keer zo groot als het Central Park in New York. De tuinen van de Herrenhäuser Gärten behoren tot de mooiste van Europa. Aan de Maschsee en de rivieren Ihme en Leine vind je een aantrekkelijke strandsfeer. Direct voor de poorten van Hannover ligt het Steinhuder Meer, omgeven door uitgestrekte moerasgebieden en bossen. De ten zuidwesten van Hannover gelegen bergrug Deister is een eldorado voor wandelaars, fietsers en mountainbikers.

 

 

De culturele rijkdom van Hannover uit zich niet alleen in de talrijke musea, de opera, het theater en exposities, maar ook in een lange traditie van kunst in de openbare ruimte. Ontdek de meer dan 200 beeldhouwwerken, plastieken en installaties met de nieuwe street art- en graffiti-rondleidingen.

In de zomermaanden bieden de tuinen van de Herrenhäuser Gärten een prachtige achtergrond voor diverse voorstellingen, betoverend lichtspel, het befaamde festival KunstFestspiele Herrenhausen en de internationale vuurwerkwedstrijden. In augustus kun je tijdens het Maschseefest genieten van live muziek en culinaire hoogstandjes rondom het 78 hectare grote meer in het hart van de stad.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

De voetgangerszone behoort tot de meest geliefde winkelgebieden van Duitsland. In het oude centrum en de verschillende stadsdelen vind je leuke boetiekjes en trendy restaurants die heerlijke seizoengerechten serveren. Ga voor actuele informatie over bezienswaardigheden en evenementen naar www.visit-hannover.com/nl en download de brochure meer inspiratie.

 

 

 

 

 

Comments are closed.