Helft Nederlandse reizigers is bereid om in 2021 meer te betalen voor vliegtickets

Naar verwachting worden vliegtickets in 2021 duurder. Belangrijkste reden is het rampjaar 2020 door de coronapandemie. Ook ligt het politieke voorstel om een vliegtaks in te voeren nog steeds op tafel. Driekwart van de Nederlandse vliegreizigers zou het begrijpen als de prijs van een vliegticket komend jaar stijgt, zo blijkt uit een enquête.

Hoeveel wil jij extra betalen?

Vliegtickets.nl peilde de stemming onder Nederlandse vliegreizigers door een enquête met als hoofdvraag: “Hoeveel ben jij bereid extra te betalen voor een vliegticket?” Terwijl driekwart van de reizigers een prijsstijging zou begrijpen, is bijna 50 procent ook bereid om zelf meer te betalen voor een ticket. Het meest genoemd wordt een meerprijs van 25 à 100 euro.

 

 

Voor een retourticket naar een Europese bestemming is 35% van de respondenten bereid maximaal 250 euro te betalen. 34% is bereid tot 150 euro te betalen. In juni stelde Vliegtickets.nl dezelfde vraag: toen was slechts 18% bereid maximaal 250 euro te betalen. 23% zei toen bereid te zijn om maximaal 150 euro te betalen.

 

 

Sander van Veen, marketingmanager bij Vliegtickets.nl, licht toe dat de reiziger aan een eventuele meerprijs wel bepaalde voorwaarden verbindt. “Men verwacht duidelijk flexibiliteit van luchtvaartmaatschappijen, zoals kunnen annuleren en je geld terugkrijgen of de reis kunnen wijzigen vanwege Covid-19. De consument vindt gezondheid en veiligheid aan boord van een vliegtuig nog belangrijker dan voorheen. Het is dus verstandig als maatschappijen er alles aan doen om dit te waarborgen.”

 

 

 

 

Comments are closed.