UNESCO en Stichting Werelderfgoed Nederland lanceren een Werelderfgoed Podcast

De Nederlandse Unesco Commissie en Stichting Werelderfgoed Nederland lanceren een Werelderfgoed Podcast. Het is dé Nederlandse podcast volledig gewijd aan alle ins- en outs van werelderfgoed. Hier worden de prangende vragen en interessante feiten over de ruim 1100 uitzonderlijke erfgoederen besproken.

De eerste aflevering, die op 9 oktober wordt gepresenteerd, staat in het teken van de vraag ‘Wat is Werelderfgoed?’. In de volgende afleveringen wordt ingegaan op de nominatieprocedure en uitdagingen bij het reilen en zeilen van deze bijzondere gebieden of gebouwen.

Meer dan 11.000 UNESCO plekken

Wereldwijd zijn er ruim 1100 plekken die zich Unesco werelderfgoed mogen noemen. Daarvan bevinden zich 10 in het Koninkrijk der Nederlanden. Deze monumenten en natuurgebieden zijn zo bijzonder dat ze behouden moeten blijven. In de Werelderfgoed Podcast vertellen Koosje Spitz (Nederlandse Unesco Commissie) en Petra Gout (Stichting Werelderfgoed Nederland) alles over werelderfgoed, het internationale verdrag en het beheer. De podcast zit boordevol feiten, verhalen en interviews.

 

 

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van ‘werelderfgoed’, maar wat het precies inhoudt, is vaak minder bekend. Werelderfgoedspecialisten Koosje Spitz en Petra Gout buigen zich in deze eerste aflevering over de kernvraag ‘Wat is werelderfgoed?’.

 

 

Deze titel is slechts weggelegd voor uitzonderlijk erfgoed. Een dergelijke status krijg je niet zomaar, maar wie besluit tot inschrijving op de werelderfgoedlijst en aan welke criteria moeten erfgoederen voldoen? Luister mee op Spotify of Itunes!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.