De Bloemenbeek (De Lutte) sluit zich aan bij Alliance Gastronomique

De Bloemenbeek in De Lutte sluit zich per 1 januari 2021 aan bij Alliance Gastronomique, Europa’s langst bestaande samenwerkingsverband van restaurants. De leden van dit culinaire samenwerkingsverband vinden elkaar in een passie voor perfectie.

Voor hun gasten staat de Alliance borg voor topkwaliteit, creativiteit en oog voor detail. Behalve De Bloemenbeek treden nog vier andere restaurants toe: Alma (Oisterwijk), Brut172 (Reijmerstok), Joann (Enschede), De Bloemenbeek (De Lutte) en Tilia (Etten-Leur). Daarmee groeit het aantal Nederlandse restaurants in de Alliance tot 45 leden.

Vijf nieuwe restaurants

Bestuursvoorzitter Gerard Wollerich gaf aan trots te zijn om vijf nieuwe restaurants tegelijk te kunnen verwelkomen bij Alliance Gastronomique. In verband met COVID-19 konden de nieuwe leden niet zoals gebruikelijk tijdens de laatste ledenvergadering van het jaar worden geïnaugureerd en gepresenteerd aan alle leden. In plaats daarvan werden zij op passende wijze door een afvaardiging van het bestuur welkom geheten.

Lidmaatschap valt samen met 55-jarig bestaan

Raymond Strikker, hotelier-restaurateur van Landhuishotel De Bloemenbeek, is bijzonder trots op het lidmaatschap van de Alliance:

“Wij beschouwen het als bijzonder eervol om juist nu – in het 55-jarig bestaan van ons Landhuishotel & Restaurant – inspirerend samen te kunnen werken met de collega toprestaurants binnen het samenwerkingsverband Alliance Gastronomique in Nederland en België. Extra bijzonder is dat Twente met JoAnn in Enschede – waar Emiel Kwekkeboom en Mandy Overbeek oud-medewerkers zijn van De Bloemenbeek – en Dorset in Borne nu maar liefst 3 Alliance Gastronomique-restaurants telt. Een absolute bekroning voor het stijgende culinaire niveau van onze streek!”

 

Lees ook dit artikel: Bekijk de VVV’s in Twente

 

Alliance Gastronomique hanteert de volgende omschrijving voor De Bloemenbeek:
Zomers kunt u genieten van heerlijke gerechten in de lommerrijke tuinen met fraaie terrassen en een magnifiek uitzicht over het Twentse coulisselandschap. De Bloemenbeek kent als basis de klassieke Frans-mediterrane keuken, waar mogelijk vooral gecombineerd met de mooiste ingrediënten en producten uit het rijke Twentse land. Verrassende wijnen uit de gehele wereld completeren het geheel. Inmiddels wordt ook de “Cuvee Bloemenbeek” geschonken, uit eigen pluk in samenwerking met het op de stuwal gelegen Wijnlandgoed “De Hakenberg”.

De Alliance ontwikkelde zich de afgelopen 54 jaar tot een stevig fundament voor de culinaire ontwikkeling in Nederland. De betrokken restaurateurs staan borg voor een constante topkwaliteit. Niet zelden hebben de chefs van nu zich de afgelopen jaren in deze ambiance kunnen bekwamen in hun vak.

 

 

In 1966 nam de familie Strikker de boerderij met schenklokaal en herberg/pension De Bloemenbeek over. De stijlvolle en warme ambiance in combinatie met haar welgemeende gastgerichte service met persoonlijke uitstraling lopen als een rode draad door de historie van dit familiebedrijf. Onder leiding van Raymond Strikker, de tweede generatie uit de hoteliersfamilie, is De Bloemenbeek uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd landhuishotel met Twentse authenticiteit, gelegen op een 5 hectare groot landgoed, vermaard restaurant met 1 Michelinster en SVH Meesterkok en met riante zalen voor meetings en events van uiteenlopende aard.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.