New York was Amerika’s grootste coronabrandhaard en blijft lokken

De angst voor het binnenhalen van het COVID-19 virus heeft Trump in maart doen besluiten de Amerikaanse grenzen te sluiten voor Europese toeristen. Dit inreisverbod is nog steeds van kracht, maar weerhoudt Nederlanders er niet van om alweer na te denken over een trip naar New York.

Als de grenzen opengaan, wil maar liefst de helft van de Nederlandse ondervraagden binnen een jaar naar New York afreizen. Wat motiveert hen hiertoe en welke bezwaren spelen er daarnaast? De site NewYork.nl zocht het uit.

Wanneer denken Nederlanders dat de grenzen weer opengaan?

De verwachtingen over wanneer de grenzen weer opengaan, zijn vrij positief. In totaal denkt 60 procent van de respondenten dat New York in de eerste helft van 2021 opengaat. Hiervan denkt het merendeel van 42 procent dat dit tussen april en juni 2021 zal zijn. 38 procent denkt dat het 2e helft 2021 wordt. Opvallend is dat hoe hoger de leeftijd van de respondenten is, hoe pessimistischer ze zijn over deze datum.

 

 

Interessant is dat de meerderheid van de respondenten aangeeft ook daadwerkelijk binnen afzienbare tijd naar New York te willen afreizen zodra dit weer kan. Ruim een kwart (28 procent) zegt al binnen 0 tot 6 maanden na opening naar New York te willen gaan en een vijfde (21 procent) binnen 6 tot 12 maanden.

 

 

Een opvallende conclusie uit het onderzoek is dan ook dat de helft van de mensen binnen 1 jaar na het openen van de grenzen weer naar New York wil reizen. Van de andere helft voelt 21 procent zich wel comfortabel maar heeft nog geen concrete plannen om naar New York te gaan. 14 procent van de mensen gaat pas nadat er een vaccin of geneesmiddel voor COVID-19 beschikbaar is. Een tiende van de mensen voelt zich nog niet comfortabel om te gaan en 7 procent wacht het eerst minimaal een jaar af.

Bezwaren om te reizen tijdens COVID-19

Reizen is niet altijd eenvoudig en zeker in deze tijd kan het bezwaren met zich meebrengen. Al geldt dit niet voor iedereen. 8 procent van de respondenten heeft geen specifieke bezwaren om naar New York te gaan.

Onder de Nederlanders die wel zorgen hebben, zijn er 3 grootste bezwaren die eruit springen: de “mogelijkheid dat je in quarantaine moet”, “bang dat mijn trip gecanceld wordt” en “attracties of activiteiten die dicht zijn”. De eerste twee opties behoren op dit moment tot de mogelijkheden, maar dat geldt niet voor de laatste. Bijna alle New Yorkse bezienswaardigheden zijn weer geopend, met passende hygiënemaatregelen.

Reismotivatie

Wat motiveert Nederlanders om naar New York te gaan als straks de grenzen weer open zijn? Opvallend is dat financiële factoren hierbij de belangrijkste motivatie blijken. Nederlanders met een financiële motivatie zijn optimistischer over het tijdstip waarop de grenzen weer opengaan en reizen ook sneller naar New York binnen een jaar na opening van de grenzen, in vergelijking met mensen die gemotiveerd worden door COVID-19 gerelateerde factoren. Kosten spelen een veel grotere rol dan corona-gerelateerde factoren.

Dit zijn de leukste hotspots in New York City

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

 

Bovenaan staat voor een derde van de respondenten: een goede deal voor vlucht en hotel. New York is een dure stad en het grootste deel van het vakantiebudget gaat dan ook op aan vliegtickets en overnachtingen. Tel hierbij op het percentage van de mensen voor wie flexibele wijzigings- en annuleringsmogelijkheden de belangrijkste motivatie is om te gaan, en het percentage stijgt naar 55 procent.

Zaken als “een vaccin of geneeswijze voor COVID-19” (16 procent), “niets bijzonders, ik zou hoe dan ook naar New York gaan” (14 procent) en “het horen van positieve ervaringen van andere reizigers nadat zij naar New York zijn geweest” (9 procent) spelen een minder grote rol. “COVID-19 veiligheidsmaatregelen op orde” staat met 6 procent zelfs op de laatste plaats. Wat hierbij opvalt is de trend dat COVID-19 gerelateerde motivaties relatief gezien steeds belangrijker worden naarmate de leeftijd van de respondenten toeneemt.

Favoriete activiteiten in New York

Op de vraag “Wat is het allereerste dat je in New York zou willen doen?” antwoordde de helft van de respondenten dat ze als eerste een van de beroemde attracties zouden willen bezoeken. Gevolgd door relaxen in een van de parken (15 procent), genieten van typisch New Yorks eten (12 procent), kunst en cultuur snuiven in New Yorkse musea (10 procent) en winkelen (8 procent).

New York City heeft tijdens het verbod op binnen dineren de terrassen ontdekt. Deze zijn inmiddels dan ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Sinds begin oktober is het ook weer mogelijk om binnen te dineren in de New Yorkse restaurants, met 25 procent capaciteit. Ook winkelen in bijvoorbeeld warenhuis Macy’s en outlet Woodbury Common is mogelijk met een mondkapje.

We kunnen dus concluderen dat er licht aan de horizon gloort voor wat betreft reizen naar New York. De intentie en motivatie is er. Hopelijk duurt het niet lang meer tot de grenzen weer opengaan. Dit onderzoek werd uitgevoerd onder 12.400 New York Facebookpagina leden in de 3e week van oktober 2020. Doel was de reis-intentie van reizigers naar New York en de mogelijke tijdlijnen hiervoor te peilen, alsmede motivaties en bezwaren om naar New York af te reizen, nadat de Amerikaanse grenzen weer open zijn voor toeristen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.