5x thuiswerken in het groen

De nieuwste trend op het gebied van thuiswerken? De natuur in! Steeds vaker verruilen werknemers hun home office gedurende een aantal dagen voor een verblijf op een prachtige plek om vol inspiratie door te kunnen werken. Strategische plannen schrijven op een Waddeneiland, rapporten uitwerken in de Drentse bossen of telefonisch vergaderen vanaf het Brabantse platteland – het is helemaal van nu.

Natuurhuisje, expert op het gebied van mooie huisjes in het groen, heeft daarom de vijf mooiste natuurkantoortjes op een rij gezet. De fijnste huisjes middenin de natuur, waar de creativiteit gegarandeerd begint te stromen. Weer eens wat anders dan met je laptop aan de keukentafel, koffiepauze bij de supermarkt en zoom calls vanaf je bankstel.

Architectonisch hoogstandje

Ontworpen door de architecten van Concrete A’dam, geleden op het Waddeneiland Texel en met een plafond van maar liefst zes meter hoog. Wie in dit natuurhuisje de laptop openklapt zit goed. Het huis heeft een enorme raampartij met elf meter breed zicht over de Prins Hendrikpolder, waar de (roof)vogels af en aan vliegen. Het hele huis is ingericht met designproducten en ook buiten is het genieten: hier vind je privéduinen, een eigen strandje en een buitendouche. Maar misschien zijn de ruimte, de rust en de stilte nog wel het allermooist, zeker na maanden van thuiswerken.

 

 

Kost in de natuur

Bij een kunstenares in huis word je vanzelf creatief. Dit bijzondere natuurhuisje is een atelier van ruim 80 m2, middenin een prachtige wilde tuin in het Brabantse Liempde. Het is een open ruimte van hout en glas, met alle voorzieningen om kunstzinnig aan de slag te gaan – of om juist helemaal tot rust te komen. Met een goed glas wijn bij het vuurtje bijvoorbeeld. Hier wordt je ’s nachts in slaap gesust door het geluid van brullende kikkers en wakker met het vrolijke gezang van de vogeltjes, want dit huisje ligt vlakbij natuurgebieden als de Kampinga, de Geelders en landgoed Velder. Meer dan genoeg groene inspiratie, dus!

Een suite met een prachtige bedstee, een vrijstaand ligbad en een fantastisch balkon met weids uitzicht over de Friese meren en omliggende landerijen. Wie in dit natuurhuisje kantoor houdt werkt op topniveau. Het luxe vrijstaande appartement heeft een eigen oprijlaan van pakweg een kilometer, dwars door de natuur.

Hier kun je je even helemaal van de wereld afsluiten om te werken – en te genieten van al het heerlijks dat deze plek te bieden heeft. Toe aan een break? Boek een tochtje met een fluisterbootje en ga vogels spotten in het natuurgebied van It Fryske Gea, of laat je in de watten leggen tijdens een privé wellness behandeling.

Werken bij Oude Willem

Werken bij Oude Willem doe je middenin het Nationaal Park Drents-Friese Wold, met om je heen niets dan het geluid van de vallende blaadjes, het getjilp van de vogels en de wind in de bomen. Dit idyllische natuurhuisje lijkt zo uit het sprookje van Hans & Grietje geplukt, maar dan van alle gemakken voorzien.

 

 

Je komt er via een slingerend bospad en kunt hier in alle rust schrijven, vergaderen en inspiratie opdoen. En Oude Willem? Die zie je niet. Het is de naam van het buurtschap waar dit huisje onder valt. Er staat een bureau aan een raam dat uitzicht biedt over het prachtige bos, een gezellige zithoek met open haard en de keuken is voorzien van een 6 pits gasfornuis en drie ovens, dus je kunt de werkdag afsluiten met een uitgebreid diner.

Scandinavische vakantievibe

Je bent hier om te werken, maar krijgt toch meteen een vakantiegevoel. Dit natuurhuisje is een duurzame wellness lodge met een Scandinavische vibe. Je kunt je hier helemaal onderdompelen in de Drentse natuur, zowel binnen als buiten het huisje. Er is een spekstenen houtkachel en daarnaast zorgt aardwarmte ervoor dat je er ’s winters lekker warmpjes en ’s zomers lekker koel bijzit. Vanuit het huisje wandel je zo het Holtingerveld natuurgebied in en ook het Drents Friese Wold, het Dwingelderveld en het waterrijk van Weerribben-Wieden liggen vlakbij. De ideale stek voor ontspannen werkdagen in het groen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.